Nyhed

Noah – Streamingfavoritter er klar med debutalbummet

Popduoen bag storhittene "Alt Er Forbi" og "Over Byen" er ude med debuten

Noahs debutalbum ser dagens lys den 20. maj, og her har vi at gøre med, hvad man vist roligt kan kalde det lange tilløb. Duoen begyndte tilbage i 2008 at skrive og producere sange sammen, og tilbage i januar 2012 udsendte drengene deres første single, "Alt Er Forbi", på Copenhagen Records, der senere blev efterfulgt af "Over Byen". Begge singler har arbejdet godt og solidt for Troels og Lasse, der tydeligvis har fat i en "nyt" publikum, der forbruger musik på en anden måde end tidligere. Begge singler er gået guld for downloads, og henholdsvis platin og dobbelt op for streams, hvilket vil sige over syv millioner af slagsen i alt. Langt over de fleste etablerede danske topartister. Først forsøgte forsanger Troels Gustavsen sig med et rost, men noget overset, alternativt pop-album i 2007, men efter, piben fik en mere kommerciel lyd i samarbejdet med den gamle skolekammerat Lasse, er der kommet et andet og væsentligt større publikum i tale.

Troels: – Det var da fedt at lave debutalbummet dengang, men der var sange på, der stammer tilbage fra, jeg var 13-14 år gammel. Jeg syntes, at det var ved at være tid til noget andet. Den mere elektroniske og poppede tilgang, vi har i Noah, hænger blandt andet sammen med noget så basalt som den teknologiske udvikling. Tidligere skrev jeg på guitar, nu foregår det meste på computeren. Men jeg oplever det at lave pop som præcis lige så svært og krævende som al anden musik. Vi bliver gradvist bedre til håndværket, og udgangspunktet er grundlæggende at anerkende og stræbe efter "den gode sang".

Den har Troels og Lasse allerede ramt et par gange, og i en form der er publikum til for tiden. Noah rammer ret præcist ind i Burhan G- og Rasmus Seebach-segmentet, hvilket de begge anerkender.

Lasse: – Jeg har stor respekt for både Rasmus Seebach og Burhan G. De laver kommerciel musik, der fungerer, og det er helt klart artister, som vi lytter på og lader os inspirere af.

Læs et længere interview i GAFFA juni, der er på gaden fredag den 31. maj.

ANNONCE