Nyhed

Guide: Weekendens bedste koncerter

GAFFA har håndplukket de bedste koncerter i weekenden til dig

Vanen tro guider GAFFA dig til weekendens bedste koncertoplevelser. Vi har håndplukket det bedste fra hele landet og serveret det på et sølvfad. Dog anbefaler vi ikke koncerter, som i skrivende stund allerede er udsolgt.

FREDAG

København:

Fallulah, Vega, klokken 20.00

Den danske sangerinde Fallulah har efterhånden sat sig godt og grundigt fast på det danske musiklandkort. Fallulah singledebuterede med "I Lay My Head", der blev P3's Uundgåelige i september 2009. I februar 2010 fulgte albummet "The Black Cat Neighbourhood", som foruden en lang række strålende anmeldelser sikrede hende den prestigefyldte P3 Prisen. Hittet "Bridges" blev mest spillede nummer på P3 i 2010, og "Out of It" blev den mest spillede danske sang på radiostationerne i 2011. Fallulah spiller også på Posten i Odense dagen efter.

Kashmir, Falconer Salen, klokken 20.00 (billedet)

Kashmir har netop udgivet deres nye album "E.A.R" og tager derfor nu på en mini-turné, hvor de med koncerter i tre byer for første gang nogensinde spiller for et siddende publikum. 

Nikolaj Nørlund solo, Jazzhouse, klokken 21.00

Efter at have turneret med sit band i 2012 oven på det velmodtagne album "Alt Sammen, Lige Nu" afslutter Nikolaj Nørlund nu sin to måneders lange solo-turné, der har bragt ham rundt i hele landet. Nørlund har gennem årene masser af erfaring som solooptrædende, og hans solokoncerter har ofte en meget fri form, ofte i direkte dialog med publikum om sætlister og andre indfald. Man kan derfor forvente både danske og engelsksprogede sange fra Nørlunds righoldige bagkatalog, der strækker sig over to årtier.

Aarhus:

EaggerStunn, Train, klokken 21.30

To af dansk reggaes topboys danner den succesrige duo EaggerStunn. Med hver deres kompetente soundsystem battlede Eaggerman (Bikstok Røgsystem, m.m.) og Stunn Gunn (Booty Cologne, Bikstok Røgsystem live, Malk De Koijn live) i årevis mod hinanden på små, svedige klubber i den københavnske undergrund. Nu har de slået pjalterne sammen og vender tilbage til genrens jamaicanske rødder gennem et krakeleret samtidsbillede, der allerede har resulteret i hits som "Morder Dem", "Kugledans" og "Du Ka Løbe" samt fire nomineringer til DMA 2012. EaggerStunn spiller også dagen efter på Paletten i Viborg. 

Dangers Of the Sea + Schultz And Forever, Radar, klokken 21.00

På i alt syv koncerter landet over kan man opleve Dangers of the Sea (billedet) og Schultz And Forever give koncerter sammen. De to er i øjeblikket begge aktuelle med debutudspil. Dangers of the Sea består af medlemmer fra Efterklang, Slaraffenland og Saybia. I februar i år udgav de deres selvbetitlede debutalbum, som er kommet til verden i tæt samarbejde med Nikolaj Nørlund. Schultz And Forever alias den unge sanger Jonathan Schultz er forholdsvis ny på den danske stjernehimmel. I 2011 uploadede han demoen "Odd Stories" på sin Bandcamp, og i januar i år udkom han med ep'en "Céline"

Aalborg:

Flødeklinikken, Studenterhuset, klokken 21.00

Det energifyldte orkester printede sig for alvor fast i folks bevidsthed med sidste års single-udspil "Piger Med Pistoler", der gik ind på førstepladsen af P3's Systemliste, hvor den blev liggende 10 uger i træk. Den tilhørende video blev et hit på YouTube, hvor den er set mere end 500.000 gange. De to efterfølgende singler – "Jeg Vil Se Dig Græde" og "Barbielund" – har skærpet forventningerne til gruppens andet album "7 Sind", der netop er udkommet. Flødeklnikken spiller også lørdag på Værket i Randers.

Esbjerg:

Klumben, Topgunn og Raske Penge, Tobakken, klokken 21.00

Efter den dundrende succes på Roskilde Festival 2012 med fem- og seksstjernede anmeldelser og en udsolgt efterårstour er dancehall-kongerne nu på tour igen i foråret på de steder, der ikke fik glæde af deres energiske show i efteråret. Med sig live har Klumben, TopGunn & Raske Penge deres backupband 80'erne, der spiller op med deres digitale dancehallsound.

 

Sønderborg:

Eivør Duo, Sønderborghus, klokken 21.00

Tidligt i efteråret udkom hendes seneste album "Room" – med sange på engelsk. Albummet er produceret af Eivør og hendes kommende mand Tróndur Bogason. Sammen har de mestret at blande elementer fra hendes tidligere mere folk-agtige udgivelser med det elektroniske univers, som blev indvarslet på "Larva" fra 2010. I foråret turnerer Eivør i hele Danmark sammen med Mikael Blak. En intim og gennemmusikalsk duo-koncert med en af Nordens mest karakteristiske stemmer. Eivør spiller også dagen efter i Maskinhallen i Frederikshavn.

Viborg:

Kamilia Amélie, Paletten, klokken 21.00

Kamilia Amélie har i 2012 givet over 60 koncerter, udgivet debutalbummet "Come What May" – som GAFFAs anmelder tildelte hele fem stjerner – og haft rotation på P4 og DR Mama. Stilen er poppet retro-soul. Sidste år var hun support for Lukas Graham, og nu står hun så alene på scenen i Viborg.

Vordingborg:

Von Dü, Stars, klokken 21.00

Igennem de sidste fire år har ni-mandsbandet Von Dü slået sig fast som et af den danske musikundergrunds flagskibe. Bandet har givet et hav af koncerter med debutalbummet "Tak Til De Gamle" (2010), og den 5. marts 2012 udgav Von Dü deres andet album "Beskidte Tanker", der giver deres bud på, hvordan dansksproget reggae kan lyde. Med en udtalt kærlighed til caribiske reggae og dancehallrytmer er bandet ikke blege for at lege med genren og inddrager gerne elementer fra disko, funk og hiphop. Von Dü spiller også lørdag på Mantziusgården i Birkerød.

 

LØRDAG

København:

Teen, Beta, klokken 22.00

Brooklyns Teen  er Kristina "Teeny" Liebersons band, der består af Lieberson selv, hendes to søstre, Lizzie, Katherine og veninden Jane Hership. Omkring Teenys keyboard og vokal er der masser af levende instrumenter, som er med til at skabe atmosfæren. De udsendte i august debuten "In Limbo", og er for første gang draget på en Europa-turné. 

Aarhus:

Rival Sons, VoxHall, klokken 21.00

Amerikanske Rival Sons spiller en sveddryppende og blues-inficeret omgang hard rock spundet om massive guitarmure, trommespil, riffs og ikke mindst en heftig vokal. I efteråret 2012 udsendte bandet deres tredje album, "Head Down", der ikke mindst takket være singlen "Keep On Swinging" blot sikrede bandet endnu større popularitet hos deres trofaste fans. To af gruppens koncerter har fået de maksimale seks stjerner i GAFFA.

Sukker Lyn release koncert, V58, klokken 00.00

Han er nyeste skud på stammen i Cheff Records-familien, og er der noget, de har talent for i det selskab, så er det at finde artister, der skiller sig ud. Således også med Sukker Lyn, som i denne weekend holder releasefest for sit nye minialbum "Megaflex". Med sig har han sine to faste kompagnoner Eloq og TopGunn

SØNDAG

Fredericia:

Marie Frank Duo, Det Bruunske Pakhus, klokken 20.00

Efter endt barselsorlov er Marie Frank igen klar til at drage ud i selskab med multiinstrumentalisten Anders Pedersen. Her leverer hun det bedste af de mange gode øjeblikke fra sit fornemme bagkatalog samt et par nye smagsprøver på sange fra et kommende album. Marie Frank debuterede i 1999 med albummet "Ancient Pleasures", der tog både publikum og medierne med storm. Den karakteristiske sangerinde og sangskriver leverede stærke sange som "Symptom Of My Time", "Save A Little Love" og "Heart Of Saturday Night" – og debutalbummet endte med at sælge mere end 40.000 eksemplarer.