Nyhed

Ivory & Gold offentliggør albumtitel og udgivelsesdato

Den danske elektrosoul-duo er klar med detaljer om debuten

Den danske elektropop-soul-duo Ivory & Gold er klar med deres nye single "Taxi" og offentliggør samtidig, at de udgiver deres debutalbum "Burst" 8. april. Duoen, som består af Karen Marie Groth og guitarist og producer Ronni Vindahl, udsendte i september 2011 ep'en "I" og i november 2012 singlen "Nothingness", der fik selskab af en musikvideo i 3D.

Ifølge gruppens pladeselskab A:larm Music byder det kommende debutalbum på soulet electropop, italo-disco og en bund af hiphop beats i et udtryk, der giver associationer til navne som svenske Lykke Li og Niki and the Dove. Teksterne er alvorlige og melankolske, mens melodierne er optimistiske og iørefaldende.

Ivory & Gold spillede til Vegas upcoming festival Vegas Udvalgte i januar. Her uddelte GAFFAs anmelder Rune Schlosser fire stjerner og skrev blandt andet: "De vokale præstationer blev kun stærkere herfra, og hvor Groth i starten virkede en smule tilbageholdende, så fik hun for alvor lukket op for posen og den strålende nuancerige stemme, der under flere momenter stemte virkelig godt overens med Vindahls groovede anslag og indsatser."


Både Ronni Vindahl og Karen Marie Groth kommer fra en selvlært musikalsk baggrund. Vindahl er én af hovedkræfterne i Boom Clap Bachelors, og senest har han ved siden af Ivory & Gold udgivet et soloalbum under navnet Vindahl, hvor han fik vokalt selskab af svenske Jenny Wilson. Ellers arbejder han som producer for debutanten MØ. Karen Marie Groth har med flere ophold i både New York, Boston og L.A. arbejdet med sin sangskrivning og har også skrevet sange med danske musikere.

Indhold før form

GAFFA har fanget Ronnie Vindahl for at høre lidt mere om Ivory & Gold:


Hvordan har du tid til alle de musikalske projekter, du er involveret i?

– Lige pt. har jeg også kun to. Ivory & Gold, hvor pladen er færdig og klar til at rykke, og MØ, som jeg producerer og har været med til at køre i stilling igennem min produktionskonstellation No Wav. med Bjørn Nielsen som manager. Boom Clap Bachelors eksisterer jo også stadig, men det er ligesom en gammel ven, der aldrig forsvinder – og hvis vi en dag får lyst til at lave noget igen, så gør vi det. Ligesom hvis jeg skulle få lyst ilt at lave en soloplade igen.

– For lidt over et år siden ramte det mig, at jeg ikke kunne have for mange bolde i luften, og jeg blev nødt til at sortere alt det fra, som jeg ikke kunne overskue eller gøre 100 procent. Det siger sig selv, at man ikke får gjort noget ordentligt, hvis man ikke kan gøre det fuldt ud. Derfor kan det være nødvendigt somme tider at dræbe nogle darlings. Det at lave musik og skulle leve af det er jo en ret dynamisk proces, og det er vigtigt at være til stede i det, der sker og rykker, ellers smuldrer det let mellem fingrerne eller bliver glemt.


– Det skal være kvalitet, det jeg laver, og jeg kan godt lide tanken om, at kvalitet holder. Jeg kan lide tanken om at lave noget musik, som folk også kan lytte til om 10 eller 20 år og tænke: det er sgu fedt og lyder ikke nødvendigvis vildt meget som 2013. Indhold før form, det vil sige, at man skal arbejde med artister, som har noget på hjerte, og som kan udtrykke det en personlig måde. Formen ligger meget i produktionerne, og når jeg producerer, bliver outputtet farvet af, hvordan den artitst jeg arbejder med inspirerer mig, inden for den stil som er min, selvfølgelig.

I Ivory & Gold har Karen og jeg siddet sammen stort hele vejen igennem, hver dag i studiet, og bygget hele universet op sammen i over et år. Jeg elsker universer. Blandet os i hinandens ting og påvirket hinanden, som det jo skal være, når man er en duo som Ivory & Gold. Så man bruger sig selv og den, man arbejder med på en noget anden måde, end når det handler om at producere en artist, som skal stå alene.

Og helt konkret med at få det hele til at gå op tidsmæssigt, så er en håndfuld Google-kalendere min ven.

Kommer Ivory & Gold også til at turnere?

– Ja, det er helt klart planen. Vi spillede jo vores debutkoncert i forbindelse med Vegas Udvalgte, en fantastisk aften, der lover godt for fremtiden. Det var så mega overvældende at opleve, hvor godt publikum tog imod vores nye, stadig uudgivede materiale. Og til maj spiller vi så Spot, noget vi glæder os fantastisk meget til, og derefter arbejdes der på en efterårstour.
 
 

ANNONCE