Nyhed

Er heavy metal ikke stuerent?

Musikparlamentet inviterer til debataften om mediernes dækning af metalmusikken – eller mangel på samme

Debatforeningen Musikparlamentet holder lørdag den 23. november klokken 19-21 debataften på spillestedet Beta i København om mediernes dækning af metalmusikken. Musikparlamentets tese er, at den danske metalmusik er populær i både ind- og udland, men alligevel har svært ved at få omtale i tv, radio og magasiner og vanskeligheder ved at blive tildelt økonomisk støtte.

Musikparlamentet har derfor inviteret tre såkaldte gatekeepere. Med andre ord nogle af dem, der bestemmer, hvem og hvad der slipper igennem nåleøjet til økonomisk støtte, radioairplay og spalteplads i forskellige medier, heriblandt GAFFA. Over for disse har Musikparlamentet indforskrevet tre aktører fra det danske metalmiljø for at undersøge, om genrens aktører selv er ude om det, eller om musikken bliver fravalgt med vilje. Som et indspark udefra har Musikparlamentet desuden indkaldt James Hickie, journalist på verdens mest solgte ugentlige rockmagasin, engelske Kerrang!

En af de tre aktører fra den danske metalscene er Jakob Mølbjerg, guitarist i Mercenary. Han har følgende indgangsvinkel til debatten: "Gennem syv albumudgivelser og snart 20 år i musikbranchen har jeg i Mercenary kæmpet for resultater såvel inden for metalbranchen som på vegne af den i forhold til Danmarks konventionelle medier, spillesteder og øvrige kulturinstitutioner. Det har været spændende, givende, frustrerende og til tider udsigtsløst – men det har altid været en kamp, der har været værd at tage, af hvilken grund jeg gerne spytter lidt velvalgt galde samt forhåbentlig en smule indsigt ud til Musikparlamentets evigt aktuelle debat om genresnobberi."

Publikum har også mulighed for at stille spørgsmål og deltage i debatten. Umiddelbart efter arrangementet bliver diskussionen afløst af levende metalmusik, når de tre danske bands Helhorse, By The Patient og Solbrud (billedet) spiller til arrangementet MTV Headbangers Ball. Debatten er gratis, mens billetter til MTV Headbangers Ball kan findes via GAFFA Live.

De tre metalaktører:
1. Jakob Mølbjerg (musiker, Mercenary)
2. Kristian "Jeff" Højlund (booker, Pumpehuset)
3. Jacob Binzer (musiker, D-A-D)

De tre gatekeepere:
1. Ole Rosenstand Svidt (GAFFA)
2. Anders Bøtter (Danmarks Radio)
3. Jesper Nordahl (Københavns Musikudvalg)

Tid: Lørdag den 23. november klokken 19-21
Sted: Beta, Øresundsvej 6, 2300 København S
Entré: Gratis inklusive en Guldtuborg og adgang til rockklubben High Voltage, Gothersgade 8H.

Samarbejdspartnere og sponsorer på arrangementet:
Rytmisk Center, ROSA, High Voltage, Tuborg og Jägermeister
ANNONCE