Nyhed

Local Natives: Sangene hjælper os med at give slip på de hårde tider

Den Vega- og VoxHall-aktuelle amerikanske succes-gruppe fortæller om energifyldte liveshows, terapeutisk sangskrivning og samarbejdet med The National-medlem

Den 4. og 5. november vender den californiske indiegruppe Local Natives tilbage til Danmark for at give koncert i Store Vega og på VoxHall. De er i slutningen af et langt år, der har bestået af turnéliv og liveoptrædener med sangene fra albummet "Hummingbird" og mangler nu kun få uger, før de kan vende hjem til familie og venner.

Jeg har fået sanger, keyboardspiller og guitarist Kelsey Ayer i røret til en snak om Local Natives. Han fortæller, at de i bandet glæder sig til de sidste ugers koncerter, og at man kan forvente en række koncerter med højt energiniveau:

– Live ønsker vi helt sikkert at komme med masser af energi. Hvis man er begejstret for koncerten og sangene, tror jeg også, at publikum bliver begejstrede. For at skabe et fedt show må man skabe en forbindelse til publikum, så vi får en følelse af, at vi er på bølgelængde. Vi er nødt til at føle, at vi er i et fællesskab med publikum, og det kan skabe et fantastisk show, siger han.


"Det har altid været en stor drøm"

Local Natives fik en hel del opmærksomhed i 2009, hvor de spillede ni koncerter på den toneangivende SXSW-festival i Texas og fik massiv mediedækning. Samme år udkom debutalbummet "Gorilla Manor", og i år er gruppen aktuelle med andet album "Hummingbird". Bandets succes har ført til, at de i år har kunnet give koncert på et af deres drømmesteder.

– Vi har lige spillet koncert i det store teater i L.A. Det er et af de store, lækre amfiteatre i Los Angeles. Det har altid været en stor drøm for os at spille dér, og det endte med at være en virkelig fantastisk aften. Vi plejede at spille på meget små klubber i L.A., så det var meget illustrativt for, hvor langt vi er kommet. Det var måske endda årets højdepunkt, fortæller Kelsey Ayer.


Terapeutisk og mere ærlig

Det anmelderroste album "Hummingbird" er inspireret af flere personlige temaer for Local Natives' medlemmer:

– Der var en masse personlige kampe med vores forhold til venner og nærmeste, og min mor gik bort i sommeren 2011. Det blev en stor del af sangene. Jeg tænker, at sangene i sig selv hjalp mig med at komme igennem den periode. Det var virkelig hårdt for mig, og fordi vi i bandet er så tætte, tror jeg, at det var hårdt for os alle sammen, fortæller Kelsey.


– Jeg synes, at "Hummingbird" fokuserer på et tidspunkt i vores liv, der har været virkelig hårdt, så jeg synes, at det har været meget terapeutisk at skrive sange om, hvad der skete. Nu synes jeg, at vi har fået dokumenteret den tid, og at vi kan komme videre fra den. Og det at spille alle de sange live hjælper os virkelig med at give slip på de hårde tider. Jeg tror, at pladen har hjulpet os, siger han, og fortsætter:

– I forhold til "Gorilla Manor" er "Hummingbird" helt sikkert mere ærlig - den er dybere på et personligt niveau for os. Jeg synes, at vi udstiller os selv mere end på den første, der er lidt mere lettilgængelig.

Arbejdede med The National-sangskriver


På den lydlige side forsøger Local Natives på "Hummingbird" at udvide og udfordre bandets lyd:

– Du kan aldrig skrive et album, der er ligesom dit første album om igen, for du har ikke den samme kontekst, hvor du tænker på, om nogen er interesseret, eller om der er et publikum derude. Så med det andet album oplevede vi det, som mange bands gør; hvordan kan man komme videre, og hvilken retning ønsker du at forfølge, siden du har en hel masse mennesker, der allerede kunne lide din første plade. Det var for os et sjovt territorium at bevæge os ud på. Med denne plade ønskede vi at udvide vores lydlige palet, anvende flere elektroniske instrumenter og gå en smule væk fra folk-tendensen, siger Kelsey Ayer.

The Nationals Aaron Dessner fungerede som co-producer på "Hummingbird", og det var med til at udfordre Local Natives' sædvanlige arbejdsmetoder:


– Vi har været vant til at bruge rigtig mange timer på en enkelt del. Aaron er vant til at skrive en hel plade i studiet og bare gøre ting spontant og få det til at fungere, når man gør noget, man ikke havde planlagt. Det var meget anderledes for os sammenlignet med vores almindelige skriveproces, hvor vi bruger lang tid på at lede efter brikkerne – næsten som hvis det var et puslespil. Så det hjalp, og jeg tror, at Aarons bidrag gør, at albummet har lidt mere menneskelig kvalitet, fortæller Kelsey.

"Vi har haft mulighed for at lave en masse klassiske fejl"

De tre frontfigurer Kelsey Ayer, Ryan Hahn og Taylor Rice gik i gymnasiet sammen, da de startede Local Natives. De har kendt hinanden i næsten ti år, og trommeslager Matt Frazier har spillet med dem i næsten syv år.


– Vi har været meget heldige, at vi har kendt hinanden så længe, og jeg tror, at vi har haft mulighed for at lave en masse klassiske fejl, som unge bands ofte laver, mens ingen holdt øje med os, forklarer Kelsey.

Derudover har bassist Nik Ewing været med siden 2012, efter at Andy Hamm forlod bandet i 2011.

Find billetter til koncerterne via GAFFA Live.


ANNONCE