Nyhed

Crystal Shipsss og Tjaere+Fjer på fælles turné

Jacob Faurholt og Jens Christian Madsen tager på fælles turné med deres respektive soloprojekter

Der bliver budt på alternativ strømførende pop, når Crystal Shipsss og Tjaere+Fjer tager på turné og rammer både flere tyske byer samt Aarhus, København, Odense til november.

Crystal Shipsss og Tjaere+Fjer er aliaser for henholdsvis Jacob Faurholt og Jens Christian Madsen, der begge er danskere bosat i Berlin, og det er første gang, de tager på fælles turné med deres respektive soloprojekter.

Crystal Shipsss er aktuel med albummet "Dirty Dancer", og Tjaere+Fjer har netop sluppet singlen "Faking It All" fra sit seneste album, "II".


"Vi er begge optaget af at skabe en særlig oplevelse for publikum både på plade og live," fortæller Jens Christian Madsen. "Den væsentligste ingrediens til en vedkommende liveoplevelse er, at noget er på spil, noget kan gå galt, noget uventet kan opstå. Det er bestemt tilfældet med denne tour."

Begge artister står solo på scenen bakket op af diverse maskiner.

"Indtil for et halvt år siden var Crystal Shipsss live et tremandsband," forklarer Jacob Faurholt, "men det lægger min nye plade slet ikke op til. Derfor har jeg tænkt hele mit liveset-up om og etablerer nu et mere sfærisk univers omkring sangene ved at bruge effekter med videre aktivt i instrumenteringen."


Idéen om at spille koncerter sammen har ulmet et stykke tid hos de to Berlin-bosiddende venner sideløbende med, at de har gæstet hinandens projekter. Crystal Shipsss har remixet Tjaere+Fjer tilbage i 2011, og Tjaere+Fjer medvirker på Crystal Shipsss' seneste album.

I Tyskland er et af stoppene på touren i øvrigt til Reverb 2013-festival i den ikoniske Zionskirche i Berlin, hvor de to bands deler scene med tre andre danske navne, CTM, Ulige Numre og Mono Girl.

Turnéplanen ser således ud:


26.10. Berlin, Madame Claude
31.10. Berlin, Zionskirche (Reverb 2013 med CTM, Ulige Numre og Mono Girl)
01.11. Dresden, Hole of Fame
07.11. Aarhus, Radar
08.11. København, Drone
09.11. Odense, Teater Momentum

Om Crystal Shipsss:

Soloprojekt med Jacob Faurholt. Udgivelser: "Yay" (2012), "Crystal Shipsss EP" (2013) og "Dirty Dancer" (2013). Crystal Shipsss/Jacob Faurholt har turneret i blandt andet Tyskland, USA og Danmark både solo og med band. "Dirty Dancer" fik tre stjerner af GAFFAs anmelder Rune Schlosser med følgende konklusion: "'Dirty Dancer' er stærkest midtvejs, men starter desværre lidt for skizofrent ud, ligesom både melodier og fortællinger taber kvalitet, som albummet lakker mod enden. Faurholt kan dog ikke afskrive sig fra at have nogle momentvise genialiteter, der forhåbentlig vil være mange flere af ved næste genhør."


Jacob Faurholt har desuden udgivet fire mere singer-songwriter-orienterede album i eget navn.

Om Tjaere+Fjer:

Soloprojekt med Jens Christian Madsen. Udgivelser: "Tourists. Residents." (2011), "Transits." (2011) og "II" (2012). Tjaere+Fjer/Jens Christian Madsen har spillet koncerter i Tyskland suppleret med improv-performances og lydkunst.


Lyt til Crystal Shipsss' Dirty Dancer       

Lyt til Tjaere+Fjer II                           

Se musikvideoen til Crystal Shipsss' "Screaming Trees":


Se musikvideoen til Tjaere+Fjers "OK":

OK from Tjaere+Fjer on Vimeo.

ANNONCE