Nyhed

Jacob Faurholt klar med nyt projekt og album

Debutalbummet fra Crystal Shipsss kan streames gratis på Bandcamp

Det er kun to måneder siden, den danske, Berlin-bosatte sanger og sangskriver Jacob Faurholt udgav sit seneste album, "Dark Hours", hans fjerde af slagsen, men allerede nu er han klar med et nyt album. Denne gang under aliaset Crystal Shipsss, men stadig med Faurholt som sanger, sangskriver og multiinstrumentalist – mod sædvane ofte syngende i falset som en kontrast til Faurholts normalt ret dybe stemmeføring.

Crystal Shipsss adskiller sig dog fra Faurholts øvrige udgivelser ved at være et hjemmestudieprojekt, og alle sange er umiddelbart efter indspilning blevet lagt ud til gratis download på Bandcamp, som en del af albummet "Hopefully It Will Grow!". Idéen var, som titlen antyder, at lade albummet vokse løbende, som sangene bliver færdiggjort, og udtrykket er råt, upoleret og umiddelbart. Og nu er de første 10 optagelser så lagt ud.

Faurholt har dog også lavet en mere færdig albumudgave af sangene, som har været udsat for yderligere miks af Faurholt samt mastering af amerikanske James Plotkin. Plotkin blev kontaktet grundet hans arbejde med det canadiske doom/ambient/metal-band Nadja, som var inspiration til sangen "Burning Kingdom". Tracklisten er desuden også blevet bearbejdet med henblik på at lave et samlet værk, som nu har fået titlen "Yay".


"Yay" vil i første omgang kun blive tilgængelig digitalt. På Crystal Shipsss Bandcamp-side kan man streame albummet gratis. Alle sange er skrevet, indspillet og mikset af Jacob Faurholt og mastereret af James Plotkin.

Jacob Faurholt debuterede i 2005 med albummet "Queen Of Hope", dengang med backing af den nu hedengangne gruppe Sweetie Pie Wilbur. I 2007 udgav han soloalbummet "Hurrah Hurrah", i 2009 kom "Are You In The Mood For Love?" og i august 2011 så "Dark Hours". I 2009 udgav han desuden en ep med sideprojektet "Why Write?".

Crystal Shipsss: "Uh Huh":


ANNONCE