Nyhed

Damien Jurado gæster Danmark

Den amerikanske singer-songwriter kommer forbi København i starten af det nye år

Som opfølgning på Damian Jurados kommende studiealbum "Brothers and Sisters of the Eternal Son" lægger den anmelderroste sanger og sangskriver vejen forbi Lille Vega den 21. februar. Albummet udkommer den 20. januar og bliver det 13. i rækken fra kunstneren, der har været aktiv siden 1995. Gennem de seneste år har Damien Jurado fået status som en af de helt store på den alternative singer-songwriter-scene. Også i Danmark er Jurados evne til at skabe et helt særegent univers beundret og værdsat af trofaste fans, som sidst kunne opleve Jurado til en udsolgt koncert på Loppen tilbage i 2012.

Sidst GAFFA var til stede under en Jurado-koncert var på Musikcaféen i København i 2011. Her gav anmelder Peter Lykke Madsen fem stjerner for præstationen under overskriften: "En mere end veloplagt Damien Jurado startede sin Europa-tour på fornemste vis mandag aften i Huset."

Damien Jurados musikalske opvækst på Seattles punkscene i begyndelsen af 90'erne kan synes langt fra hans nu rolige og følelsesmættede sange. Mens den kristne Jurado spillede i diverse punkbands, begyndte han at udforske den akustiske guitars muligheder og udgav sine første solobedrifter på kassettebånd via sit eget pladeselskab Casa Recordings. De hjemmegjorte singler ledte videre til solodebuten på Sub Pop i 1997. Selvom der umiddelbart synes langt fra Damien Jurados solokarriere til punkens smadrede æstetik, har Jurado holdt fast i sin baggrunds genreeksperimenter og korte vej fra idé til indspilning.

Jurados diskografi spænder fra roots-inspireret rock over DIY-indierock, men gennem de seneste ti års udgivelser på pladeselskabet Secretly Canadian har han fokuseret på sine singer-songwritersange – ofte forløst i en stor orkestrering, som peger tilbage på hans tidligere diskografi.

Find billetter til koncerten med Damien Jurado via GAFFA Live. 

Se en teaser til det kommende album her:

ANNONCE