Nyhed

Roger Waters: En legende fylder 70

Den indflydelsesrige medstifter af legendariske Pink Floyd bliver 70 år i dag. Vi markerer en lang karriere i allerforreste række.

Med 70 år på bagen har dagens fødselar et cv, som enhver musiker vil misunde langt ind i fremtiden. Roger Waters er en institution i den verdensomspændende musikbranche. Tilbage i 1965 var han med til at stifte Pink Floyd og startede den æra, der i dag kan betegnes som en af musikindustriens mest succesfulde og indflydelsesrige inden for rockmusikken. 250 millioner solgte albums på verdensplan og 74,5 millioner enheder solgt bare i USA. Så er linjen ligesom lagt.

Sammen med Syd Barrett, Nick Mason og Richard Wright – senere med David Gilmour (kom med i 1968) og uden Syd Barrett (gik ud i 1969) – har Waters været med til at bringe legendariske albums til verden. Pink Floyd diskografi tæller blandt andet klassikere som "The Piper at the Gates of Dawn" (1967), "The Dark Side of the Moon" (1973), "Wish You Were Here" (1975), "Animals" (1977), "The Wall" (1979) og "The Final Cut" (1983). Efter Barretts afsked med bandet blev Waters den primære sangskriver og desuden bassist og sanger. Han forlod bandet i 1985 til fordel for en solokarriere.

Den dag i dag er Roger Waters nærmest synonym med Pink Floyd, og på trods af gnidninger, store egoer og sagsanlæg har Waters sikret sig rettighederne til "The Wall" og "The Dark Side of the Moon". Det er også med udgangspunkt i de gamle Pink Floyd-produktioner, at han slår sine folder nu til dags. I 2006 påbegyndte han en to år lang tour med netop "The Dark Side of the Moon" i et nyt, opgraderet lydunivers. Her gæstede han blandt andet Roskilde Festival.

I skrivende stund er Waters stadig tour-aktuel. Denne gang med den ekstremt dyre og ambitiøse "The Wall Tour", der startede tilbage i 2010 og løber indtil 21. september. 219 koncerter i alt. Så sent som i sidste måned, nærmere bestemt den 11. august, gæstede han Parken i København og gav en heldig flok danskere den måske sidste livekoncert på dansk grund nogensinde.

- Jeg er ikke ung længere. Jeg er ikke som B.B. King eller Muddy Waters. Jeg er ikke nogen stor sanger eller musiker, men jeg har stadig en ild brændende i min krop, og jeg har noget, jeg gerne vil ud med. Jeg har en svanesang i mig, og jeg tror, at det her vil være slutningen, har han udtalt om turnéen.

Nu må vi se. Pensioneret eller ej. Roger Waters vil stå som et musikalsk ikon langt ind i fremtiden.

 

ANNONCE