Nyhed

Guide: April måneds mest spændende album

GAFFA har kigget på det bugnende udbud af album i april og valgt 10 favoritter

April måned indtræffer med løfter om bedre vejr - og endnu vigtigere: Masser af spændende albumudgivelser. GAFFA har kigget listerne igennem og præsenterer her 10 album, som er værd at glæde sig til. Brænder pengene i lommen, er det jo bare om at komme afsted til din lokale musikforhandler.

Det er mere end tre år siden, at den danske alternative popgruppe Treefight For Sunlight udgav deres anmelderroste debutalbum "A Collection Of Vibrations For Your Skull", men mandag den 7. april er kvartetten tilbage med deres splinternye album "Pizza". Du kan dog allerede nu give hele herligheden et lyt her i WiMP.

Det er syv år siden, at den underfundige ep "Pligten Kalder" udkom under navnet "Torben Steno Og Johan Olsen". Nu har forsangeren fra Magtens Korridor og den lune tv-journalist udvidet med én mand - den klarinet/mezzosopran-sax-spillende Peter Jessen - og udgiver under navnet Pligten Kalder deres debutfuldlængdealbum "Du Skulle Have Været Der I Går" tirsdag den 8. april.

Det amerikanske kult-rockband Afghan Whigs - med Greg Dulli, kendt fra blandt andet Twillight Singers og The Gutter Twins med Mark Lanegan, i front - er blevet gendannet, og den 24. januar offentliggjorde de, at de udgiver deres første album i 16 år. "Do To The Beast" udkommer tirsdag den 15. april. Du kan se musikvideoen til førstesinglen "Algiers" her.


The Boss, Bruce Springsteen, fejrer Record Store Day med at udgive et stykke med vinyl. "American Beauty" indeholder fire nye sange, som Springsteen havde til overs fra indspilningen af hans album "High Hopes", der udkom i januar og fik fire stjerner af GAFFAs Henrik Friis. Den er tilgængelig fra lørdag den 26. april.

Kelis, der netop er blevet annonceret til årets Nibe Festival, må være sulten. I alt fald udgiver hun albummet "Food" mandag den 28. april. Som albumtitlen da også vidner om er mad albummets bærende tema. Haps. 

Der er godt nyt for fans af Blur, Gorillaz og The Good, The Bad & The Queen. Den allestedsnærværende Damon Albarn udgiver sit kommende solo-album "Everyday Robots" mandag den 28. april, et album, som han har lavet i samarbejde med XL Recordings-ejeren Richard Russell. Vi har allerede fået nogle gode singler fra albummet, så mon ikke der er lagt op til en stor koncert oplevelse med englænderen på årets Roskilde Festival. 


Den kære nordmand Bernhoft er også klar med et nyt album mandag den 28. april, "Islander" hedder det. Det følger op på hans meget roste "Solidarity Breaks" fra 2011. GAFFAs Sohail Hassan gav udspillet fem ud af seks stjerner og skrev: "Bernhoft skriver originale og levende numre i en kvalitet, som man så sjældent hører, og man er imponeret ved første lyt. Det er så overbevisende, at man bliver fan øjeblikkeligt. Jarle er definitionen af musikalsk talent." Du kan se musikvideoen til "Come Around", den første single, her.

Broken Twin er godt hypet i udlandet. De engelske musikmedier mener, at Majke Voss Romme har den smukkeste stemme, de har hørt i umindelige tider. Den smukke stemme bliver nok foldet flot ud på Broken Twins debutalbum "May", som udkommer mandag den 28. april, og det bliver spændende at se, om albummet lever op til de forventninger der efterhånden har bygget sig op. Se musikvideo til singlen "Glimpse of a Time" her.

Pixies-fans har i mange år drømt om et nyt album fra det stilskabende Boston-band. Deres drømme går nu i opfyldelse. For første gang i over to årtier udgiver Pixies et splinternyt album, "Indie Cindy", mandag den 28. april. En uge før er det dog også muligt at få fingrene i en særlig udgave af albummet, da bandet fejrer Record Store Day den 19. april og udsender en særlig vinyludgivelse ud til udvalgte pladebutikker.


Sveriges største rockband Kent, kendt for hits som "Ingenting" og "Dom Andra", udgiver onsdag den 30. april et nyt album, deres 11. studiealbum fra og med debuten "Kent" i 1995. Titlen er endnu ikke offentliggjort, men du kan give deres single, "La Belle Epoque", et lyt her.

ANNONCE