Nyhed

The Kooks besøger København

Briterne rammer Store Vega for første gang i tre år

Et af briternes absolutte yndlingsbands de sidste 10 år er The Kooks, og de har såmænd også en ganske dedikeret fanskare herhjemme. Du kan nu fange dem, når de gæster Store Vega torsdag den 19. juni.

The Kooks besøgte sidst Store Vega i 2011, hvor alle billetter hurtigt blev revet væk. Her imponererede det britiske bands ved at forvandle Store Vega til en kæmpe festsal. GAFFAs Kristoffer Kræn kvitterede med fem stjerner og iagttog: "Vega var til sidst en gryde med dansende unge mennesker, der sang med på alle omkvæd og spillede med på fire charmerende englænderes store, flotte præstation. "Motherfuckin' rocket surferstil," som en tilhører råbte efter sidste nummer. Man kan være tilbøjelig til at give ham ret. Han står nok på Vega endnu."

The Kooks spiller en melodisk og lidt mere poppet variant over den engelske garagerock, og inspirationen fra så relativt forskellige navne som The Strokes og The Police er til at få øje på, ligesom det næppe er tilfældigt, at bandet har deres navn fra David Bowie-sangen af samme navn taget fra det legendariske album "Hunky Dory". De har indtil videre udgivet tre album. Deres debutalbum "Inside In / Inside Out" fra 2005 blev lidt af en anmelder- og publikumssucces, selvom gløden dog falmede lidt for GAFFAs Kristian Bach Petersen på deres tredje album "Junk of the Heart" fra 2011. Han gav tre stjerner og skrev

"Det er habilt, men også ret hurtigt glemt, og så savner man lidt de helt unikke og ørefaldende singler, der var på The Kooks' to foregående album."


The Kooks har netop udgivet en ny ep, og det er på baggrund af den, at de nu drager på den turné, der også vil tage dem forbi Store Vega. Om de igen får taget til at lette sig, vil tiden vise. 

Billetter er i salg og kan skaffes via GAFFA Live.


ANNONCE