Nyhed

Guide: Det skal du opleve på Strøm Festival

Den københavnske elektronikafestival indtager København i denne uge – her er vores bud på, hvad du skal se

I denne uge fyldes Københavns kendte og ukendte byrum og klubber med elektronisk musik. Oplev blandt andet metroen omdannet til klubtog eller se nogle af over- og undergrundens mest respekterede artister fyre den af på københavnske klubber. Her er GAFFAs guide til seks ting, du skal se på Strøm Festival 2014.

 

Trans Metro Express

Vestamager Metrostation, tirsdag den 12. august kl. 19:00

...er efterhånden blevet en af Strøms hovedattraktioner. Her installeres en række artister i metrotoget fra endestation til endestation med musik specielt komponeret til rejsen. I år er der tale om fire upcoming artister på den danske klubscene - Kasper Marott, Thorsteinssøn, Supertonic og Samuel André Madsen (alias S.A.M.) - som skaber et live soundtrack til hver sin del af den både over- og underjordiske strækning. Få smagsprøven i Red Bull Music Academys video fra sidste år:

 

Kvindebandet

Trinitatis Natkirke, tirsdag den 12. august kl. 20:00

...udgav deres genrebøjede debutalbum "Cyklus" i februar i år til blandede anmeldelser, herunder en mellemfornøjet modtagelse hos GAFFAs anmelder Espen Strunk, som skrev, at den "splittede modtagelse, albummet allerede har fået, illustrerer meget godt, hvor langt vi her er fra de bekvemme, generiske formler." Og netop derfor er bandet en live-oplevelse værdig. Som navnet på både band og plade også antyder, hives kunsten ud af både humoristiske og sarkastiske samtidskommentarer, men også af en seriøs, musikalsk vision om at skubbe grænser for, hvordan fire tøser må få lov at synge sig igennem støjende landskaber og skrøbelige ballader på en måde, som vi anmeldere ikke rigtig kan placere. Bandet spiller til elektronisk musikgudstjeneste i Trinitatis Natkirke sammen med et alternativt line-up. Lyt til hele albummet her:

https://soundcloud.com/kvindebandet/sets/cyklus

 

Sohn (billedet)

Store Vega, torsdag den 14. august kl. 21:00

...blander soul og electronica på en frisk, men følelsesladet måde, hvor både de poppede toner, de dybe basser og den melankolske farve står i spænd bagved britiske Christopher Taylors r'n'b-stemme. Sohn har nydt stor succes i kølvandet på debutalbummet "Tremors" fra april i år. GAFFAs anmelder Veronica Larsen skrev bl.a., at "for den følsomme, som ved, at ingen følelser er for små til at føles, som de helt store gør, udretter Christopher noget modigt. Han sætter dem på ord og bader dem i rumklang, om og om igen, fordi det er sådan, de føles. Tomas Barfod er desuden tilføjet som support, så her får man nærmest to store koncerter for éns pris. Genhør eller se at få hørt singlen "Bloodflows" her:

 

Jane Fitz

Jolene Bar, torsdag den 14. august kl. 19:00 - 05:00

…er navnet på denne britiske dj og musikjournalist, som nok er fløjet under radaren hos de fleste, men som ikke desto mindre har dj'et til nogle af verdens fedeste undergrundsfester og -klubber som for eksempel den bulgarske Meadow In The Mountains og de britiske SecretSundays-events. Derfor også passende, at det er det københavnske festkollektiv (og senest også pladeselskab) Copenhagen Underground Possé (C.U.P), som har inviteret hende til Jolene Bar. Hendes stil er house af både den gamle og den nye slags, med en soul'et karakter, som nok skal sætte ild til denne C.U.P-fest. Tjek hendes mix her:

https://soundcloud.com/the-ransom-note/jane-fitz-night-moves-ransom?in=janefitz/sets/guest-podcasts

 

Derrick May

Culture Box, fredag den 15. august kl. 21:00 - 06:00

...er en af de originale pionerer fra Detroits techno-scene, som du nu kan opleve på dansk jord. Elektroniske musiknørder peger ofte på "trekløveret" fra Detroit, når der tales om technoens udbredelse i firserne: Juan Atkins, Kevin Saunderson og så Derrick May. På trods af, at May måske er den mindst kendte af de tre, er han mindst lige så respekteret for sine sprøde produktioner og dj-færdigheder som de to andre. Samme aften kan du også opleve Kasper Bjørke, Sexy Lazer og John Talabot på "boksens" nederste scene. Få færten i denne video fra hans sæt på Rex Club sidste år:

 

Magic Mountain High

Enghaveparken, lørdag den 16. august, tid endnu ukendt, men hold øje med www.stromcph.dk

...er fusionen af de tre producere Move D, Juju og Jordash, som hver især havde gang i egne karrierer. Men det var kun, indtil en skæbnesvanger tur på de udfordrende veje i bjerglandskabet i Italiens Umbria-region, hvor de tre første gang mødtes. De aftalte efter sigende, at hvis de overlevede turen, ville de sammen forme et band og udgive 17 lp'er. Ja, 17. Så har man da sat sig et mål. Deres lyd er analog, synthesizer-dreven house, electronica og ambient udført live. De er hovednavne på dagens roster, når Strøm Festival indtager Enghaveparken til en hel dag fyldt med elektroniske musik for både børn og voksne. Musikken fortsætter om søndagen. Få en forsmag i deres seneste Boiler Room-sæt her:

 

ANNONCE