Nyhed

Sonja Hald: Perfekt praktikplads hos Magtens Korridorer

Dette års vindere af KarriereKanonen fik muligheden for at varme op for et af Danmarks populæreste bands

Hvordan kom supporttjansen for Magtens Korridorer i stand?

– Det var igennem Tak Rock, som er en slags database for bands. Her er blandt andre Magtens Korridorer inde engang imellem, og de valgte så os som support til hele turnéen. Det er faktisk første gang nogensinde, at de har haft det samme band med på en hel turné.

Hvad har det givet jer som band?

– Hele turnéen har været ren ønsketænkning for os. Vi betragter Magtens Korridorer som et af landets bedste rockbands, og allerede efter den første weekend var vi blæst bagover. Den første koncert i Portalen (i Greve, red.) var udsolgt og gav et kæmpe boost til selvtilliden. Vi tog det i stiv arm, og vi skulle jo også lige vise over for Magtens Korridorer, som stod blandt publikum, at de havde valgt rigtigt. Siden kørte det bare derudad.

– Vi er blevet taget enormt godt imod, og koncerterne har været et springbræt uden lige for os. De gav os muligheden for at spille nogle steder, som vi nok ikke kommer til at spille på lige foreløbig. Vi har fået vist vores ansigt, og også bevist for os selv, at vi kan håndtere at spille for så mange mennesker. Det vidste vi jo ikke, om vi kunne. Den største opdagelse har været, at vi spiller så godt sammen, som vi gør. Man kan sige, at det har været en perfekt praktikplads for os, for vi har hele tiden fundet ud af nye ting i vores spil og optræden.

– Folk er jo ikke kommet for at høre os, så vi har skullet ind og erobre et nyt publikum hver aften, men fanbasen er vokset. Der har ikke været en eneste koncert på hele turnéen, hvor ikke mindst én har stået med 150 kroner efter vores koncert og spurgt, om vores album kunne erhverves. Sådan noget er jo fedt at høre.

Hvordan har I udviklet jer med hensyn til at spille live?

– Vores udgangspunkt er studiearbejdet, så vi havde ikke regnet med, at vi skulle ud at spille den hjem så hurtigt. Derfor har vi heller ikke brugt meget tid i øvelokalet. Vi har spillet det samme sæt hver aften på turnéen, og det har givet os et overskud, fordi vi er blevet bedre og bedre. Når vi ellers har været ude at spille, har vi været vant til at komme direkte fra studiet med nyt materiale, men det har vi ikke denne gang. Det har givet en anden form for ro.

Hvornår kommer der et debutalbum fra jer?

– I foråret. Faktisk har vi et færdigt album liggende, men jeg skriver en eller to sange mere, som vi så indspiller – og så trækker vi en streg i sandet. Det handler simpelthen om få manifisteret albummet i tid og rum. Hvis vi ikke gør det, er der ikke plads til udvikling. Vi har selvfølgelig forfinet vores udtryk, siden vi startede med at indspille for mere end to år siden, men vi har stadig fat i udgangspunktet i at spille folk/rock. Nogle af sangene, der kommer med på albummet, er indspillet helt i starten, og dem har vi været inde at pille ved, men intet er omarrangeret i forhold til det originale.

I har vundet KarriereKanonen og spillet support for både Folkeklubben og Magtens Korridorer her i år. Hvordan tror du, 2015 kommer til at forme sig for Sonja Hald?

– Vi har nået sindssygt meget på et år, men nu skal vi snart ud og stå på egne ben. KarriereKanonen har givet os en masse rådgivning, som vi er enormt taknemmelige for. 2015 bliver året, hvor vi står eller falder. Så enkelt kan det siges. Der kommer et album, og så skal vi ud at spille en del. Resten må tiden vise.

Læs mere om Sonja Hald på Facebook og på sonjahald.dk

Hør Sonja Hald med "Pipfugl":

ANNONCE