Nyhed

Hør ugens bedste sange

GAFFA har samlet ugens bedste sange i en playliste, som du kan lytte til her

I anledning af weekenden har GAFFA samlet ugens bedste sange. Nogle af dem har figureret i ugens løb, fordi vi har skrevet om dem, og er du gået glip af nyhederne, kan du nu i stedet give dem et lyt på vores playliste. I denne uge har vi føjet lidt til for at give jer en ekstra rockende playliste, for denne fredag står mestendels i rockens tegn. Der er lige et par korte afstikkere til new wave og synthpop, men derudover er det fra garagen til metalfabrikken. Lad os fyre op for playlisten og få denne weekend op i gear. Lyt til: The Awesome Welles, Black Book Lodge, Fitness Figures (billedet), Get Your Gun, The Minds of 99 og The Reptones.  

The Awesome Welles tog et smut til Esbjerg for at besøge Kellermensch-forsanger Sebastian Wolffs studie. Intentionen var egentlig at indspille en ep, men den slidte havneby vækkede inspirerende kræfter til livs i trioen, og før de havde set sig om, havde de i stedet indspillet deres debutalbum. Førstesinglen "Undertaker" fra det kommende album er nu ude, og det er en solid omgang alternativ rock, der flirter med mørket og rasler med knoglerne. Gruppen er også aktuelle til sommer på Roskilde.

Den københavnske trio Black Book Lodge udgav i denne uge deres debutalbum "Tundra". Det gik ikke ubemærket hen, GAFFAs Keld Rud gav flotte fem stjerner og skrev rosende: "Black Book Lodge sætter deres helt egen dagsorden, hvilket på sin vis også er en helt ny dagsordnen for genren som sådan. Musikkens til tider grandiose træk vidner om, at de tre musikere orienterer sig mod kunstnere med et helt andet og mere ambitiøst mål end blot at lange tunge riff over bordet. Hvilket sikkert også grunden til, at Tundra placerer sig i den absolutte top af europæiske udgivelser inden for genren."

"Black Sheep/Prodigal Sons" er tung som arvesynden og rummer en flot guitarfigur, der bringer Billy Howerdel fra A Perfect Circle i tankerne. Mangler din fredag, lørdag eller søndag lidt tyngde, jamen, så søg mod tundraen. 

Vi tager et mindre stilskifte. Multiinstrumentalisten Anders Fejrskov Juhl beviser med sit projekt Fitness Figures, at man ikke behøver vinde P3s Karrierekanonen for at få en karriere i musikbranchen. Han har netop udsendt sin debut-ep "Twin Kill Part I". I producerstolen har han haft Lasse Lyngbo, der også har arbejdet tæt sammen med Vinnie Who, My Evil Twin og Freja Loeb. 

Førstesinglen "Ballet Desire" er en kølig og stillig 80'er-affære. Det er synthpop på den lettere melankolske måde, men med en indbygget tvetydighed, der får håbets lys til at strømme ind i det polerede rum. Singlen har også fået en flot musikvideo, som du kan se ved at klikke på dette link "Ballet Desire".

Og bare rolig, du behøves ikke trække i træningstøjet og få svedbåndet om panden tvættet til i selskab med Fitness Figures. Glem alt om gymnastiksale og tænk i stedet på indestængt romantik på dansegulvet. 

Endnu et Roskilde-akutelt band er Get Your Gun. Debutalbummet "The Worrying Kind" udkommer den 11. april, og det er oven i købet crowdfundet, hvad tyder på, at trioen har en solid fanskare, der glæder sig til at få serveret en smule nordjysk mørkemandsrock. I sidste uge udsendte Get Your Gun en flot musikvideo til førstesinglen "Black Book", og den er vi slet ikke færdige med at lytte til. Sluk lyset og dyk ind i mørket (og pas på ikke at støde ind i kommoden). 

Københavner-gruppen The Minds of 99 rider på en god bølge for tiden. De er blevet offentliggjort til årets NorthSide-festival og i sidste uge blev de ligeledes annonceret til at spille på Roskilde Festival til sommer. Karrierekanonvinderne har fundet inspiration i den danske litteratur på "Det Er Knud Som Er Død". 

Knud Rasmussen, født i 1879, der var ven af og forbillede for den danske forfatter Tom Kristensen, døde i København i december 1933 efter sin syvende Thule-ekspedition. Rasmussen var på daværende tidspunkt nationalhelt i Danmark og kendt blandt folket for sine foredrag og meget populære bøger om Grønland og grønlandske sagn. Tom Kristensen, forfatteren til ét af dansk litteraturhistories vigtigste værker "Hærværk", skrev digtet "Det er Knud, som er død" i forbindelse med tabet af sit idol. 

Den københavnske sekstet har fået hjælp af Carsten Heller (kendt for sit arbejde med Nephew, Spleen United og Under Byen), der har givet deres vindersang fra Karrierekanonen en produktion, som nu har sikret bandet en tur i P3's Uundgåelige-maskinen.

Københavnske The Reptones kan uden tvivl deres Rolling Stones på rygraden. Sangen "Anna Lee", der åbner deres andet album "The Last Call", lyder som om, at den kunne være skrevet af en høj Keith Richards i en villakælder i Frankrig omkring 1972. GAFFAs Espen Strunk kvitterer med fire stjerner i sin anmeldelse af albummet og skriver: "Originalitet er her en by i Wisconsin – til gengæld får vi en potent omgang retro-rock med Stones i ascendanten – og så oven i købet pakket ind i et cover med dejlige mindelser om altid gode R. Crumb. Gennemført."

Lyt til sangene i vores playliste her. God lyttelyst - og god weekend.  

ANNONCE