Nyhed

Yoav tager på dansk miniturné

Den sydafrikanske kunstner har et godt øje til Danmark og omvendt

Den sydafrikanske kunstner Yoav har siden begyndelsen af 2008 haft et godt øje til Danmark. Nu vender han tilbage til december på en dansk miniturné af fem koncerter. Se hvor og hvornår han rammer de danske byer her forneden.

Danmark var ét af de første steder til at få øjnene op for Yoavs musikalske kvaliteter. Det skete til dels takket være P3's De Sorte Spejdere, som gav god med spilletid, før resten af verden var med på beatet. Hittet "Club Thing" slog dog for alvor dørene op, men Yoav har ikke glemt Danmark, hvad han også har demonstreret tidligere til sine koncerter på dansk grund.

I august 2011 spillede han i Tivoli iført en "Bevar Christiania"-T-shirt , og hvor både trommeslagere fra Tivoli-garden og Sys Bjerre indfandt sig som gæster på scenen. GAFFAs Nynne Hein Møller var til stede og kvitterede efterfølgende med fire stjerner under overskriften: "Den israelske singer-songwriter sørgede for, at alle havde en dejlig sommeraften i Tivoli."

Yoav skulle have et nyt album på trapperne, som vil få et dansk islæt, da han vil opholde sig i Danmark i juni/juli måned for blandt andet at arbejde på sin nye single "Dopamine" sammen med det danske dj/producer-team Jean von Baden og Mads "Mashti" Nordheim – et samabejde, som allerede begyndte sidste år, hvor de to danskere remixede et af Yoavs numre fra "Blood Vine". For tiden arbejdes der på en ep, der lander til efteråret, og som "Dopamine" vil være single-forløber for.

"Blood Vine" var musikerens fjerde udspil, og det udkom i september 2013. Eksperimentet med elektronikken var mere eller mindre vellykket ifølge GAFFAs Christian Erin-Madsen. Han gav en fire stjerners anmeldelse og skrev: "Mere elektronisk facetfyldt tilgang klæder Yoav, der stadig jagter en ny Club Thing."

Billetter er i salg og kan skaffes fra de respektive spillesteders hjemmesider og GAFFA Live

Turné-plan:

Fermaten, Herning, onsdag den 3. december
VoxHall, Aarhus, fredag den 5. december
Dexter, Morgenrock, Odense, lørdag den 6. december
Bremen, København, mandag den 8. december
Gjethuset, Frederiksværk, tirsdag den 9. december

ANNONCE