Nyhed

Politisk bevidste navne til Vanguard

Afrobeat i verdensklasse, dansk alternativ rock med 45 år på bagen og samfundsbevist rap fra Oakland

Der er i forvejen lagt op til en mere eller mindre legendarisk fest, når Vanguard Music Festival løber af stablen i år med et program, der bugner af store navne som The Roots, George Clinton & Parliament Funkadelic og Neneh Cherry. Nu tilføjer den københavnske festival tre navne, der hver især har gjort opmærksom på de sociale og politiske problemer, de har set og fortsat oplever: Seun Kuti & Egypt 80, The Coup og The Savage Rose.

Seun Kuti er den yngste søn af afrobeat-pioneren Fela Kuti og begyndte tidligt sin musikkarriere som 8-årig, som del af faderens legendariske band Egypt 80. Som 31-årig verdensstjerne indtager han samme socialt beviste standpunkt som sin far både i sine sange og på scenen. Seun Kuti & Egypt 80's koncerter er en musikalsk legeplads med plads til glæde og humor i overflod, hvor et svedigt beat bringer funken frem.

Oakland-gruppen The Coup har i mange år brugt rappen som sin politiske talerstol og været med til at sætte dagsordenen for den samfundskritiske del af den alternative hiphop-scene. Gruppens frontmand og drivende kraft, Boots Riley, har senest været en aktiv del af Occupy-bevægelsen og leder af aktiviteterne i hjembyen Oakland. The Coup smeder dansable beats, punk og socialt kommenterende hiphop sammen til en unik lyd, der både bygger på fortiden og lyder som fremtiden.

The Savage Rose fejrer i år 45 års fødselsdag. Gruppen har siden slutningen af tresserne holdt kærlighedsfanen højt og været eksponent for den alternative rock i alle dens mange facetter. Annisette er bandets ubestridte midtpunkt og er da også sidste originale medlem fra den oprindelige besætning.

Den nye besætning har været på strejfetog i bagkataloget, og The Savage Rose har netop udgivet "Roots of the Wasteland". GAFFAs Espen Strunk havde passende forbehold mod at sammenligne udspillet med den oprindelige inkarnation af den viltre rose i sin anmeldelse, men han var alligevel imponeret. Han kvitterede med fem stjerner og skrev: "Klangen er mørkere, men vitaliteten intakt, og Annisette fremstår stadig som vores usammenligneligt stærkeste, kvindelige rockstemme. Respekt, som det hedder i 2014."

Du kan på GAFFAs hjemmeside finde en maraton-interview-føljeton med Annisette fra i år.

Vanguard Music Festival løber af stablen den 1. og 2. august på Søndermarken i København. Billetter er i salg og kan skaffes via GAFFA Live.

På programmet er indtil videre: The Roots, Babyshambles, Method Man & Redman, Neneh Cherry with RocketNumberNine, Little Dragon, The Pharcyde, George Clinton & Parliament Funkadelic, Seun Kuti & Egypt 80, The Coup, Choir of Young Believers, Large Professor & Lord Finesse, KIDD, DâM-FunK, The Savage Rose og Death.

ANNONCE