Nyhed

Se debutvideo fra Catch the Breeze – hvor Yellowish slap

Tre tidligere medlemmer af det Aarhus-baserede band Yellowish er gået sammen om at genoplive støjen i dansk rock

Catch The Breeze debuterer i dag med singlen "Seven Years of Heavy Dreams" og er samtidig klar med en video produceret af fotograf Ditte Chemnitz, en video, som du kan se nedenfor. Bandets debut-ep udkommer 11. august.  

Catch the Breeze er et nyt alternativ rock-band, der består af sanger og guitarist Aage Hedensted, der også kendes fra Mixtune For Cully, Bassist Lars Madsen og trommeslager Andreas Bundgaard. Disse tre herrer har alle tidligere spillet i det Aarhus-baserede band Yellowish, der reelt gik i opløsning i 2007, selvom det først blev offentliggjort tidligere i år.

Netop dette opbrud skulle vise sig at være af afgørende betydning for det genvundne samarbejde. Aage Hedensted udtaler i pressemeddelelsen, at de syv år, der er gået siden opbruddet, har dannet inspirationen for gruppens førstesingle:


"Cacth the Breeze er en ny start for os, med en ny og mere koncentreret lyd… Sangen "Seven Years of Heavy Dreams" er inspireret af tomrummet mellem det gamle og det nye – stilheden før det nye bryder frem. Der gik lang tid før, at der rigtig kom plads til at lave noget nyt musik sammen. Det er de syv år med tunge drømme."

Gruppen beskriver herudover, at udtrykket i deres musik er "let og enkelt, men kompositionerne rives ofte med til hvirvlende højder af det dynamiske sammenspil". Med inspiration fra den alternative rock og især shoegazer-scenens støjende univers er de tre venner samlet igen med det erklærede mål: at genoplive støjen i dansk rock. Catch the Breeze er i øvrigt opkaldt efter en sang af de engelske shoegazer-veteraner Slowdive, som i år er blevet gendannet og blandt andet kan opleves på Øya-festivalen i Oslo.


ANNONCE