Nyhed

Slade til Amager Bio

De engelske glam-rockere tager til efteråret turen forbi Amager

Amager Bio og Amagerbro Kultur er gået sammen om at præsentere det engelske hard/glam-rock band Slade lørdag 18. oktober 2014.

Slade, der oprindeligt er fra Wolverhampton, vandt frem i begyndelsen af 1970'erne og blev et af de fremmeste bands i glam-rock-æraen, der blev udviklet i England. Ud over orkestrenes blanding af pop og rock er denne æra kendetegnet ved, at artisterne yndede at klæde sig i spektakulære kostumer, have vilde frisurer, eksperimentere med en overdreven brug af makeup og bruge glimmer som en del af deres look. Især David Bowie med sit androgyne look og Queen med sin opera-influerede rock er foruden Slade store eksponenter for denne periode.

I løbet af Slades karriere, der kan spores tilbage til 1966, da de kaldte sig The 'N Betweens og siden Ambrose Slade, er det i hjemlandet blevet til 23 Top 20-placeringer, hvoraf de seks har været førstepladser. Kvartetten gik senere i 1992 fra hinanden, da forsanger Noddy Holder var kørt sur i turnélivet. Guitarist og sanger Dave Hill og trommeslager Don Powell valgte dog at fortsætte som Slade 2.


Foruden Hill og Powell tæller kvartetten i dag den tidligere Mud-bassist John Berry, der også spiller violin, samt forsanger Mal McNulty. Ifølge Amager Bio er Slade "den dag i dag (...) et af de mest underholdende bands, der findes, og deres liveshows er kendetegnet ved en dynamisk og vild rutschebanetur af ren og uforfalsket rock 'n' roll".

Du har selv mulighed for at teste deres påstand, når de som sagt gæster Amager Bio lørdag 18. oktober.

Forsalget er gået i gang i dag via Billetnet


Hør "Cum On Feel The Noize":

ANNONCE