Nyhed

Se sidste turné med Swedish House Mafia i biografen

Producer-trioens sidste turné er nu blevet til en dokumentarfilm, der rammer Danmark i slutningen af marts

Gik du glip af nu hedengange Swedish House Mafia, får du nu muligheden for at opleve deres sidste turné på det store lærred. Den er nemlig blevet dokumenteret i en storladen dokumentarfilm, "Swedish House Mafia: Leave the World Behind", som rammer fem danske biografer den 31. marts. Se trailer forneden.

Filmen, der netop har haft verdenspremiere på SXSW Festival i Austin, er instrueret af svenske Christian Larson, der i 2012 vandt en svensk Grammy for sin kortfilm med Sigur Rós, og den er produceret af landsmanden Jonas Åkerlund, som selv har stået bag dokumentaren "Madonna: I'm Going To Tell You A Secret". Filmen er optaget under Swedish House Mafia på deres afskedsturné og fanger de elektriske og energiske øjeblikke på scenen. Publikum kommer på første parket til at bevidne det sidste følelsesladede kapitel i en af den elektroniske dansemusiks største eksponenter.

Swedish House Mafia har solgt over 1,7 millioner album på verdensplan. Deres bedst sælgende single, "Don't You Worry Child", har fået over 160 millioner views på YouTube og solgt i omegnen af seks millioner eksemplarer verden over, hvor den også indtog 1. pladsen i 45 lande. Da den bastunge producer-trio headlinede Madison Square Garden i New York City, udsolgte koncerten på kun ni minutter. De valgte at trække stikket i 2012 og drog på en sidste turné. GAFFAs Charlotte Dons ihukom i den anledning den tragiske begivenhed omkring gruppens koncert i Dublin det år:


"Dj- og producertrioen har valgt at stoppe, mens legen er god. Det kan diskuteres, om legen stadig er god, da Swedish House Mafia i juli afholdt en lidt for turbulent koncert i Dublin, der endte med vold, knivstik og to dødsfald. Den kommende turné bliver forhåbentlig uden sårede koncertgængere, men fyldt med den fest, dans og store hits, som Swedish House Mafia også er kendt for."

Den slags bliver der heldigvis ikke noget af i biografen - kun popcorn og et indblik i en musikalsk karriere på falderebet. Se trailer her:


ANNONCE