Nyhed

Derfor stopper Giana Factory

Bandet fortæller, hvorfor de går hver til sit efter en ep og to album

Som vi skrev i går, går den danske gruppe Giana Factory hver til sit: "Vi har besluttet os for at stoppe Giana Factory for nu. Vi er rigtig stolte over den musik, vi har lavet sammen de sidste seks år. Vi går hver til sit med så mange sjove øjeblikke i vores hukommelse. Tusind tak for al jeres support," skrev bandet i en pressemeddelelse og fortsatte:

"Vi vil spille vores sidste koncert på Vega i København den 30. oktober, hvor vi vil optræde med vores favoritsange fra "Bloody Game" (ep, 2009), "Save The Youth" (album, 2010) og "Lemon Moon" (album, 2014). Aftenen vil blive endnu mere speciel, da vi får hjælp fra kunstkollektivet Obscura, som vil fortolke musikken i en visuel installation, som er special-lavet til eventet."

Vi har nu fået en kommentar fra bandet alias Loui Foo (sang, trommer med mere), Lisbet Frizte (sang, guitar med mere) og Sofie Johanne (sang, bas, keyboard med mere) om, hvorfor de går hver til sit.


Hvorfor gik I i opløsning så hurtigt efter, I har udsendt et nyt album?

– Vi skrev de første sange til "Lemon Moon" i sommeren 2012, indspillede dem i løbet af sommeren 2013, og af forskellige årsager udkom pladen først i maj 2014. Så selvom det måske kan virke drastisk udadtil, har pladen været undervejs i noget tid. Indadtil er vi dér i musikcyklussen, hvor man begynder at skrive ny musik, og vi kan alle tre mærke, at vi har lyst til at prøve kræfter med andre ting.

Hvad har været højdepunktet i jeres karriere?


– Man kan ikke som sådan tale om et højdepunkt. Vi har været på sådan en fantastisk rejse sammen, både musikalsk og personligt. Det har været en kæmpe gave at møde hinanden, og vores samarbejde har været meget betydningsfuldt. Der har været mange højdepunkter som for eksempel at være i studiet sammen, at turnere sammen og selvfølgelig vores tre udgivelser. Derudover er der mange oplevelser fra turneer og koncerter og sangskrivningssessions, der stikker ud som sjove og særlige øjeblikke.

Hvad har været lavpunktet?

– Det er nok ikke nogen hemmelighed, at det er svært at leve af at lave musik, så derfor har vi ikke kunnet gå all-in lige så meget, som vi kunne have drømt om. Vi er stolte af alt det, vi har opnået, samtidig med at vi har uddannet os inden for arkitektur (Lisbet) psykologi (Sofie) og interaktiv kunst i New York (Loui). Vi har været nødt til at være meget strukturerede for at få det logistiske puslespil til at gå op for at lave musik sammen og turnere rundt omkring i verden. 


Hvad skal der ske nu?

– Vi glæder os til i en periode at være kreative, der, hvor vi er hver især, og se hvad der sker. Det er lidt forskelligt, hvad vi gerne vil videre med, og det er også noget, vi stadig er ved at finde ud af. Vi har alle sammen en følelse af, at Giana-fabrikken har været den bedste oplæring i bandfaget, og det er helt sikkert ikke sidste gang, I hører lyde fra Giana-fabrikkens arbejdere.

Til koncerten vil supporten være Mads Emil Nielsen. Ud over København vil Giana Factory besøge Bleu Lizard i Lausanne og det meget specielle David Lynch-designede diskotek Silencio i Paris.


Bandet afslutter således: "Vi håber at se jer til vores sidste koncerter, og at vores musik vil fortsætte med at leve derude."

Billetter til den sidste koncert i Vega kan findes her.

Se et GAFFA TV-interview med Giana Factory fra 2011:


 

 

 

ANNONCE