Nyhed

Guide: Her er weekendens 11 essentielle koncerter

Her er de næste tre dages mest spændende musikoplevelser – så spænd hjelmen!

Arbejdsugen er ved at rinde ud, og den for mange længe ventede weekend banker på døren. Kulden møver sig ind gennem fugemassen i de danske hjem, men vi har fundet 11 gode bud på at få varmen tilbage i tåspidser og fingre. Der er fantastisk gode muligheder for en uforglemmelig koncertoplevelse i denne weekend. Vi har samlet 11 essentielle koncerter, som der stadig er billetter til. Klik på links for mere info om billetsalg. 

 

TORSDAG DEN 30. OKTOBER


København:

Giana Factory, Vega, afskedskoncert 

Den danske electropop-trio Giana Factory har siden 2009 besnæret publikum med deres drømmende og melankolske univers. Når trioen optræder live, er de kendt for at rive folk med sig i en strøm af entusiasme og kreativitet. Giana Factory spiller afskedskoncert på Vega, da de for nylig offentliggjorde bandets ophør – de vil prøve noget andet hver for sig.

Shellac, Jazzhouse  


De legendariske alternativ-rockere i Shellac med producerlegenden Steve Albini (Pixies, Nirvana, PJ Harvey med flere) i front rammer Jazzhouse med den nye plade "Dude Incredible" i bagagen og support fra power-trioen The Thing. Arrangementet indgår i koncertserien Paal Nilssen-Love: "Actionjazz in Copenhagen." Shellac spiller også i Atlas i Aarhus fredag.

Greve:


Magtens Korridorer, Portalen 


Siden Magtens Korridorer med fuld styrke slog igennem i 2005, har bandet spillet sig op til at være et af landets mest populære live-orkestre. Dansksproget rock når det er allerbedst og allermest nærværende. De påbegynder deres Danmarksturné i Greve, men spiller også fredag på Kulturværftet i Helsingør og på Vershuset i Næstved lørdag.

   

Humlebæk:


The Cabin Project, Louisiana Live 

Først fik The Cabin Project anmelderne op af stolene med deres album. GAFFAs Ivan Rod gav det seks stjerner og skrev, at Kira Skov og Marie Fiskers projekt var "noget af det bedste, der endnu i dette årti er udkommet i Danmark." Så gav The Cabin Project tre udsolgte koncerter – den første under Festugen i Århus, herefter to i Copenhagen Jazzhouse, flankeret af Ned Ferm og Oliver Hoiness. Nu giver de årets tre sidste koncerter, den første på Louisiana og de to andre i henholdsvis Den Gamle Byrådsal i Humlebæk den 31. oktober og Luthers Kirken på Østerbro den 1. november.
  

Lyngby


The Sandmen, Templet  

The Sandmen har med "5 Minutes Past Loneliness" haft et af 90'ernes største danske rockhits. Bandet har eksisteret i mere end 25 år og har både herhjemme og i det store udland turnret nærmest non-stop siden deres gennembrud med "Western Blood" fra 1988, dog med en pause fra 1994-2003. Desuden er bandet i besiddelse i en af Danmarks bedste rocksangere i Allan Vegenfeldt, og de er nu tilbage med albummet "Den Bedste Dag", for første gang med tekster på dansk. De påbegynder deres turne i Lyngby og besøger desuden Gimle i Roskilde i morgen og toldkammeret i Helsingør på lørdag.  

 


FREDAG DEN 31. OKTOBER

København:

Klumben & Raske Penge, Ungdomshuset 


Efter to store sommerturnéer og tre spillestedsturnéer de sidste to år har reggae/dancehall-duoen Klumben & Raske Penge valgt at sige tak for nu og stoppe med at optræde for et godt stykke tid – om end ikke for evigt, og duoen vil nu arbejde på ny musik. Pausen bliver markeret med en afslutnings-for-nu-koncert med duoens faste band 80'erne fredag i Ungdomshuset på Dortheavej 61 i
 Københavns Nordvestkvarter.

 

Aarhus:


Christian Hjelm, VoxHall

"Fra Beatles til Gasolin. Fra stenbroen til sommerlandet". Sådan lød den lokkende introduktion til universet på Christian Hjems første soloalbum "Før Vi Blev Lette", der udkom i 2012. Albummet var Christian Hjelms debut på dansk og fik en fornem modtagelse i de danske medier. Nu har han sit andet album "Vaskeægte" i rygsækken og er klar til turnestart og til at indtage VoxHall i Aarhus fredag samt Studenterhuset i Aalborg lørdag.

 


 

LØRDAG DEN 1. NOVEMBER

København


Förtress, Dome of Visions 

Förtress har afsluttet en headlinertour i foråret og en omfattende festivaltour, der blandt andet bragte bandet forbi Roskilde Festival, Nibe Festival og Wonderfestiwall.
 Planen var at gå i studiet til efteråret, men efterspørgslen på bandets flabede rock har sendt drengene på landevejen igen. Denne gang også med enkelte afstikkere uden for landet. Koncerten i Dome Of Visions bliver Förtress' sidste koncert i denne omgang, inden de tager i studiet for at indspille deres debutalbum.

 


Århus

Cat Power, VoxHall 

Cat Power alias Chan Marshall blev opdaget af Sonic Youth-trommeslageren Steve Shelley i 1994, da hun en aften åbnede for Liz Phair. Shelley hev fat i sanger/sangskriveren, og det blev til et længere, frodigt samarbejde, der kastede de to første Cat Power-plader af sig – "Dear Sir" (1995) og "Myra Lee" (1996) – der fra start sikrede Marshall en status som regulær anmelderdarling i musikpressen. Marshalls seneste album "Sun" blev udgivet i 2012 og blev kvitteret med fuldt hus, seks stjerner, af GAFFAs anmelder Lars Löbner Jeppesen.

 


SØNDAG DEN 2. NOVEMBER


København

Giv Til Gaza, Jazzhouse

Majke Voss Romme (Broken Twin) har taget initiativ til en apolitisk støttekoncert for ofrene i Gaza. Et stjernehold af danske musikere er gået sammen om sagen, og overskuddet går ubeskåret til Folkekirkens Nødhjælps indsats i Gaza. Oplev blandt andre Jacob Bellens, Christian Hjelm, Jomi Massage, Broken Twin og mange flere.

Århus:


St. Vincent, VoxHall


Sangerinden og sangskriveren St. Vincent, med det borgerlige navn Annie Clark, har gennem en lang karriere spillet med navne som The Polyphonic Spree, Sufjan Stevens og Bon Iver sideløbende med, at hun som solist – og i et enkelt tilfælde sammen med David Byrne – har udsendt plader under navnet St. Vincent. Nu gæster hun VoxHall og besøger onsdag også Vega i København.

  


Udsolgte koncerter:

Weekenden byder også på et på koncerter, som vi ville have anbefalet, hvis ikke de var udsolgt. De er som følger:

Love Shop, Vega 1. november (der er til gengæld billetter i Vershuset i Næstved torsdag og på Train i Aarhus fredag)


In Flames, Vega 2. november

ANNONCE