Nyhed

GAFFA til Sydkoreas største indiefestival

Vi er draget til Zandari Festa i Seoul – Sydkorea er nemlig andet og mere end K-pop

Sydkorea er i internationale musikalske sammenhænge næsten udelukkende kendt for den ultrapopulære K-pop-genre, som med sine sukkersøde og catchy popsange, leveret af nogle meget unge boy/girl-grupper, er blevet et verdensomspændende fænomen. Genren er i dag en af Sydkoreas største eksportsucceser og er især eksploderet, siden Psys single "Gangnam Style" forrige år lagde hele verden ned og blev den mest afspillede video nogensinde på YouTube.

Som en slags modpol til den meget præfabrikerede K-pop har Sydkorea dog også en stor og sprudlende indiemusikscene, som genremæssigt og kvalitetsmæssigt godt kan måle sig med Europas. Det kan man blandt andet forvisse sig om på den store årlige indiefestival, Zandari Festa, som foregår midt i den sydkoreanske hovedstad Seoul i denne weekend. 

Festivalen er ligesom Spot Festival i Aarhus en såkaldt showcase festival, som især har fokus på nye upcoming talenter og morgendagens stjerner indenfor indiegenren. Den tre dage lange festival bliver afviklet i det ultrahippe studenterkvarter og festmekka Hongdae, der er Seouls svar på Williamsburg i New York, Shoreditch i London eller Vesterbro i København.


Programmet byder på mere end 300 forskellige artister, bands og dj's, som spiller på 20 klubber, spillesteder og venues, der ligger tætpakket ved siden af hinanden i området. Langt hovedparten af de optrædende er lokale koreanske acts, som er stort set totalt ukendte på de hjemlige breddegrader. Herovre er flere af navnene dog store stjerner som for eksempel den prisvindende elektroniske trio Idiotape og indie-heltene Goonam, som blandt andet har været på turné i England. Eller pop-funk-gruppen CozyCafe, som du kan se på billedet ovenfor.

Zandari Festival løber af stablen fra den 10-12. oktober, og der er stadig billetter at få, hvis man skulle være på disse kanter. Læs mere om festivalen på http://www.zfesta.com/en/ og læs en reportage på GAFFA.dk i weekenden.

ANNONCE