Nyhed

Videopremiere: Hannah Schneider synger til drømmerne

Den danske elektromusiker favner sin kvindelighed i ny musikvideo

Den danske elektromusiker Hannah Schneider er på vej med sit tredje album, "Red Lines". Herfra kommer nu musikvideoen til nummeret "Dreaming Kind". Se den her forneden.

Musikvideoen spiller som en dansk ungdomsfilm, hvor ungdommen begiver sig på eventyr i landskabet og deres gryende følelsesliv. Hannah Schneider omfavner sin kvindelighed i en kjole, der nærmest er Lady Gaga værdig, mens hun spøgelsesagtigt fra et slotsvindue troner over landskabet. "Dreaming Kind" har en melankolsk undertone, hvad understreges af det orgellydende instrument, der danner bunden og som fungerer som nummerets sidste åndedræt.

På albummet er Schneiders sin balancegang mellem to ekstremer mere bevidst end nogensinde før. Samtidig udforsker hun "maskuline klange", hvilket skyldes indflydelse fra hendes to medproducenter, Andreas "Maskinen" Sommer og Lasse Baunkilde. I forhold til beats og bund har de tvunget hende steder hen, hun aldrig tidligere har været. Men omdrejningspunktet for hendes sangskrivning er det samme:

- Jeg er totalt melodifreak. Jeg har numre inden for alle genrer som yndlingsnumre. Fra Robyns "Do You Really Love Me" til Joni Mitchells "A Case of You". En god melodi gør det rigtige på det rigtige tidspunkt. Man skal kunne komme igennem et helt landskab på tre-fire minutter. Hver gang man lige er igennem et vers, skal man lige løftes lidt, fortæller hun.


Hendes egne melodier er opstået på rejser til verdens storbyer og i et lille vakkelvornt skur ude bag lov og ret. Hun beskriver albummets gennemgående tema som "omhandlende at gøre forårsrent i sin melankoli, så man kan se, at noget godt venter."- Den her plade handler om det glimt, der opstår, hvor man kan se sig selv udefra. Jeg er sgu kommet over at pille mig selv i navlen. Nu vil jeg bare gerne åbne op, siger Hannah Schneider.

Dermed ikke sagt, at hun er nået til en endestation. At nu står hun sikkert. Dertil har hun alligevel for meget klassisk musik i blodet. For i den klassiske tradition stopper du aldrig med at dygtiggøre og udvikle dig.

- Er der noget, som pisser mig af, så er det, at du som rytmisk musiker, især som kvinde, har en tid, hvor du er i tiden og velanset. Derefter ender du med at side og skrive om at hente børn i vuggeren. Jeg har en ambition og at blive ved med at finde min vej og blive bedre og bedre til at skrive sange. Det at være musiker er et livsprojekt. Det er noget, du har fra begyndelsen, til du kradser af, siger hun.


For to år siden udgav Hannah Schneider sit meget roste andet album, "Me vs. I". GAFFAs musikanmelder Signe Bønsvig Wehding kvitterede med fem flotte stjerner og skrev: "Resultatet af Schneiders kamp mellem jeg og mig er et flot afstemt, bevidstgjort og helstøbt udtryk."

Se Hannah Schneiders slagsang til drømmerne, "Dreaming Kind", her:


ANNONCE