Nyhed

Simple Minds vender næsen mod Danmark

Det skotske 80'er-band giver ikke bare én, men hele tre koncerter i Danmark næste år i forbindelse med deres kommende turné

Simple Minds er et skotsk rockband og er blandt andet blevet beskrevet som 80'ernes nærmeste konkurrent til U2. Og nu kommer de til Danmark i marts 2015 efter udgivelsen af deres kommende album, "Big Music", der er på gaden 3. november.

Bandets sang "Don't You (Forget About Me)" fra 1985 har hittet verden over og er i øvrigt med i filmen "Breakfast Club". Den sang og flere album fra 80'erne gjorde dem til verdensstjerner i stadionrock, om end de i de senere, knap så kommercielt succesfulde år har spillet på lidt mindre scener.

Simple Minds optrådte i Danmark i august på Plænen i Tivoli og på Smukfest. GAFFAs Keld Broksø gav fire stjerner for deres liveperformance i København. Koncerten blev beskrevet som værende en "nostalgisk folkefest uden nyheder." Dette bærer præg af, at bandet udkom med det seneste album tilbage i 2009. Det var derfor en blandet oplevelse, men dog havde koncerten en del lyspunkter, heriblandt bandets optræden med netop nummeret "Don't You (Forget About Me)". Læs flere af lyspunkterne i anmeldelsen her.


Det var et tætpakket publikum, der var mødt op i Tivoli, og du kan se, hvordan det så ud i GAFFAs galleri fra koncerten.

Efter bandet havde eksperimenteret med flere genrer, fandt de sig til rette med new wavens dansable lyd. I 80'erne fik bandet enorm succes med numrene "Alice And Kicking", "Sancitify Yourself" og "Belfast Child". Men det største hit er stadig "Don't You (Forget About Me)", som faktisk ikke er skrevet af Simple Minds selv, men af de populære sangskrivere Keith Forsey og Steve Schiff. Bandet brød sig egentlig ikke om sangen, hvilket er ret ironisk i forhold til, at det er deres mest mindeværdige hit, som også gav dem førstepladen på den amerikanske hitliste.

Det seneste album "Graffiti Soul" fra 2009 var Simple Minds 15. studiealbum og fik fire stjerner af GAFFA. Skotterne slap bedre fra det end længe, stod der i anmeldelsen.


Nu kommer Simple Minds til Danmark og spiller i landets tre største byer på følgende datoer: 

10. marts - Train, Aarhus 

11. marts - Posten, Odense


12. marts - Falconer Salen, København

Forsalget starter nu på fredag, den 26. september, via billetnet (Train)postenlive.dk (Posten) og billetlugen (Falconer Salen

Du kan se musikvideoen til det største Simple Minds-hit "Don't You (Forget About Me)" i nedenstående video og drømme om at opleve den live næste år:


 

 

 

ANNONCE