Nyhed

Video: Jonas Breum river hjertet ud og sætter det på plads igen

Breum er klar med en ny single

Jonas Breum er klar med anden single til sit kommende album, der udkommer i foråret. "Vågen" følger op på "Det Største Røvhul", der udkom i efteråret 2014, og du kan se en lyric-video til den her forneden. Dog som noget ganske særligt har Breum også forfattet en tekst, der skal fungere som første kapitel i en bog, der følger med til videoen. Den kan du også læse her forneden.

Breum udgav i 2012 sit debutalbum "Fremtiden Findes Hos Hende Jeg Forlod", som GAFFAs anmelder Erik Barkman gav fem flotte stjerner og følgende ord med på vejen: "Et hjerteskærende smukt svendestykke, der fortjener et stort og lydhørt publikum."

Jonas Breum har tidligere, tilbage i 1997, udgivet digtsamlingen "Manuskript Uden Titel", og det er i den lyriske åre, at han har forfattet første kapitel "Vågen", som du kan læse her forneden, mens du hører sangen:

Kapitel 1: Vågen

"Du er ikke alkohol, du er ikke nætter badet i sved, du er ikke alene. 

Du sidder ikke på den anden side og ryster på hovedet. Du ved ikke, hvordan du skal komme videre, ser dig ikke tilbage, låser dig ikke ind i lejligheden. Bider tænderne sammen, tænker dårligt om ilten, der holder dig levende. 

Jeg kørte på min cykel. Jeg ville fortælle dig noget, men du var der ikke.

Jeg sov i tyve år. Jeg var bevidstløs. Sneen dækkede markerne, jeg blev kørt gennem landskabet. Stationerne lignede hinanden. Jeg flød rundt under isen, mit hjerte var holdt op med at slå. Jeg overlevede ved at være trist. Med en kuffert fyldt med bagage, jeg ikke kunne holde ud at se på. Den blev stuvet af vejen på loftet mellem lamper og malerrester. 

Det trak op til torden. Det stod ned i stænger. Det begyndte at lyne. Du trak mig ud i regnen og min sjæl var blottet.

Vågen er en sang til kærligheden, den rene følelse, den store forelskelse. Det brændende møde mellem to, rummet renset for al støj. Vi får revet hjertet ud igen og igen, men vi kaster os alligevel ud i regnen og starter på ny. Vi siger farvel til kærligheden og lukker den ude, men vi ender altid med at lukke den ind igen. Sådan er det at være vågen. Tror jeg på den store kærlighed, på Romeo og Julie, på den eneste ene? Jeg ved det ikke. Men jeg tror på at være vågen."

Se lyric-videoen til "Vågen" her:

ANNONCE