Nyhed

The National-sanger til Danmark med nyt projekt

Duoen EL VY alias Matt Berninger og producer Brent Knopf gæster landet

New York-gruppen The National er hyppige gæster i Danmark, senest på sidste års NorthSide. Nu kommer forsanger Matt Berninger til Danmark og giver koncert med sit nye sideprojekt EL VY alias Berninger og multiinstrumentalist og producer Brent Knopf. Parret giver koncert i Pumpehuset i København 1. december.

Matt Berninger har været medlem af stadig eksisterende The National siden dannelsen i 1999 og udgivet seks album med gruppen, senest "Trouble Will Find Me" fra 2013. Brent Knopf er en endnu knap så kendt musiker, der har fortid i det eksperimenterende band Menomena, med hvem han udgav fire album, inden han trak sig ud i 2011 for at dedikere sin tid til sit eget projekt, Ramona Falls.

Berninger og Knopf har kendt hinanden i et årti og har længe overvejet at samarbejde, og nu er de endelig gået sammen og har dannet EL VY. Duoens debutalbum, "Return to the Moon", udkommer 30. oktober, og kort efter kan de to opleves på dansk grund, når de optræder i Pumpehuset. Du kan høre titelnummeret på debutalbummet nedenfor – det tyder på et lidt mere dansabelt og lyst udtryk end det, vi kender fra The National, om end ikke uden velkendte melankoli.

Billetsalget begynder 7. august. Find billetter via GAFFA Live.

ANNONCE