Nyhed

PJ Harvey indspiller nyt album på utraditionel måde

Det er svært at sige, om man skal kalde Harveys kommende udspil for album eller musik-installation

PJ Harvey gør klar til at indspille sit første album siden "Let England Shake" fra 2011. Denne gang foregår det dog under lidt atypiske rammer, da hun har valgt at indspille hele albummet som del af en kunstforestilling i London. Det skriver engelske Uncut Magazine.

Fra den 16. januar til den 14. februar vil PJ Harvey, band og producerne Flood og John Parish være en del af en offentlig kunstudstilling ved Londons Somerset House. Her vil de arbejde bag et envejs-spejl som del af et projekt kaldet "Recording In Progress". 

Indspillningerne vil komme til at foregå i en æske, der står i en nyligt åbnet del af huset og er blevet beskrevet som "en udviklende, multidimensionel lyd-skulptur". Det lyder i den officielle pressemeddelelse på Somerset Houses hjemmeside:

"Recording In Progress er et projekt skabt af PJ Harvey, i samarbejde med Artangel og Somerset House, for Inland Revenues tidligere gymnasium og skydebane i den nyligt åbnede New Wing ved Somerset House.


Harvey har besluttet at indspille sit niende album indeni en arkitektonisk installation designet af det Somerset House-baserede Something & Son. Installationen, et indspilningsstudie i form af en lukket æske, har et envejs-spejl til den ene side, som vil vise PJ Harvey, hendes band, producere og teknikere som en udviklende, multidimensionel lyd-skulptur. 

Besøgende oplever præcis, hvad der sker i det øjeblik i studiet, hvor Harvey og musikere, sammen med producerne Flood og John Parish, gennemgår den kreative proces af at indspille et album."

Om de kunstneriske bestræbelser vil leve op til forgængeren fra 2011, vil kun tiden vise. "Let England Shake" så Harvey gå i kødet på den verdenspolitiske tilstand, og det gjorde hun til fem stjerner ifølge GAFFAs Jan Opstrup Poulsen, som blandt andet skrev: "PJ Harvey er måske snerrende på Let England Shake, men hun er så sandelig også en vokalmæssig oplevelse, der rummer alle sindets nuancer."

Du kan læse mere om "Recording In Progress" her.


 

ANNONCE