Nyhed

Rod Stewart fylder 70 år

GAFFA fejrer den legendariske rocksangers fødselsdag med nogle af hans største hits. Hør spillelisten i WiMP eller Spotify her.

"Da ya think I'm sexy," spurgte Rod Stewart verden om i 1978, da han hoppede med diskobølgen og fik bassen til at pumpe svingende, mens han selv skruede sig ned i et par stramme, skinnende guldbukser. I dag fylder roden 70 år, og det fejrer vi med en lille spilleliste med nogle af Stewarts største hits. 

Rod Stewart blev født Roderick David Stewart i London den 10. januar 1945, og hans familie har rødder i britisk og skotsk aristokrati. Det er dog ikke på den konto, at Stewart har gjort sig bemærket. Det er som rocksanger og sangskriver. Han har blandt andet stået i front for det legendarisk pubrock-band The Faces og ikke mindst etableret sig som en storsælgende soloartist. 

På verdensplan har han solgt over 100 millioner album, og han har haft seks album til at toppe den britiske hitliste i streg. Han har bevæget sig blues-rocken over diskoen til senest at have nydt stor succes med hans fortolkninger af den store amerikanske sangbog. 

Og så kan det godt tænkes, at der er nogen der synes, at manden er en smule for hæs. Den legendariske James Brown var dog imidlertid af en anden mening. Han skulle nemlig efter sigende have kaldt Stewart "verdens bedste hvide soul-sanger". 


Vi ønsker Rod Stewart tillykke med dagen og giver hans bagkatalog et lyt i WiMP eller Spotify her:

ANNONCE