Nyhed

Stifinder: Sådan når du det bedste på Roskilde – lørdag

Det er sidste dag til at feste, men hvordan når du alt det bedste? Fortvivl ikke, hjælpen er nær.

Roskilde Festival lakker så småt mod enden, men der er endnu en dag at feste i, og de gode koncerter ligger tæt. Vi har derfor lavet en stifinder, hvor du kan nå alt det bedste og gå glip af så lidt som muligt. Så spænd hjelmen og drag ind i koncertjunglen – og husk at fylde depoterne op først, du får ikke mange spise- og drikkepauser, når først musikken spiller. Her kommer vores guide til lørdagens program.

10.30 The Roskilde Songbook, Gloria: Start dagen med fællessang under ledelse af multimusiker Frederik Thaae. Den perfekte start på dagen.

12.00 Spidergawd, Avalon: Efter fællessang fortsætter vi med norsk, klassisk hardrock med bluesede undertoner. To af gruppens medlemmer er også kendt fra Motorpsycho.

12:30: Sabir Khan, Gloria: Sabir Khan fra Indien spiller på sarangi akkompagneret af en tabla og en dholak. Find selv ud af, hvordan det lyder lørdag formiddag på Gloria.

13.00 Kane West, Apollo: Vi indrømmer, at kunstnernavnet er medvirkende til, at vi har valgt den engelske dj og producer, men han skaber skam også festlig house med samples fra videospil med videre.

14.00 The Mountains, Arena: moi Caprice-sangeren Michael Møller og William Blakes-tvillingerne Frederik og Fridolin Nordsø udgav sidste år et glimrende, melodisk elektropop-album, og der er snart mere på vej fra dem. Musikken må gerne være pompøs, så den store Arena-scene er lige stedet for dem.

14:30: We Like We, Gloria: De fire klassisk uddannede kvinder fra danske We Like We eksperimenterer med instrumenterne og stemmerne og har skabt deres helt egen lyd.

15.00 Seinabo Sey, Apollo: Svensk soulpop med klart hitpotentiale, og hun har allerede optrådt på amerikanske Conan O'Briens talkshow. Hun bliver stor meget snart.

16:00: WhoMadeWho, Arena: Den danske indie-dance-trio gik i en ny retning på 2014-albummet "Dreams" og skubbede guitarerne frem i lydbileldet. Der er dog stadig lagt op til dansefest, når de lørdag eftermiddag spiller op under Arena.

 

 

 

16.30 Burnt Friedman & Jaki Liebezeit, Gloria WhoMadeWho kan du opleve mange andre steder, så efter en halv time kan du godt forlade dem og gå de få skridt til Gloria, hvor krautrock-legenden, Can-trommeslageren Jaki Liebezeit, har slået sig sammen med landsmanden, den tyske elektronikamusiker Burnt Friedman. Forvent minimalistisk og organisk elektronika.

17:00: Barrington Levy, Orange: Jamaicansk reggae- og dancehall-legende og en sand veteran, der har været i gang, siden han var 14 – i dag er han 51.

18:00: Thåström, Arena: Sveriges rockveteran spiller ærlig rock med blues-elementer og leder tankerne - mener nogle - hen på ingen ringere end Nick Cave.

 

 

 

19.00 Benjamin Booker, Pavilion På fra vej fra Arena til Orange kan du godt foretage en lille overspringshandling ved at spæne ned til Pavilion, hvor denne talentfulde unge amerikanske sanger og guitarist blander blues og garagerock. Jack White er fan og har både hyret ham som opvarmning og udgivet ham på sit pladeselskab Third Man – så behøver vi vel ikke sige mere?

19:30: Nicki Minaj, Orange: Årets pop-hiphop-overrsakelse trækker med sikkerhed fulde huse lørdag aften. Er du en af dem, der glæder dig til at skråle med?

20:00: Nils Frahm, Avalon: Nils Frahm har før gæstet Roskilde med sin minimalistiske klavermusik og ynder at bringe publikum i en næsten meditativ stemning. Vi får se, om det lykkes denne gang.

20.30 First Aid Kit, Arena: Åh, vi kan ikke stå for de svenske countrypop-søstre Johanna og Klara Söderberg og deres bittersøde, melodiske sange og smukke vokalharmonier. De har i øvrigt fået Patti Smith til at fælde en tåre, da de fortolkede hendes "Dancing Barefoot", da Smith modtog Polar Music Prize i 2011. Se det nedenfor.

22:00: Paul McCartney, Orange: Der er vel næppe nogen, der ikke skal se McCartney lukke Orange Scene? Det bliver nok noget med at sidde i kø i lang tid, hvis man vil i pitten.

 

 

 

22.30 Deafheaven, Pavilion: Hvis du af en eller grund ikke har lyst til at se Paul McCartney, kan vi anbefale San Francisco-gruppen Deafheaven, der blander black metal og shoegaze på original vis.
 

23:00: Africa Express, Arena: Musikerkollektivet runder årets festival af med et brag, der varer fem timer, så du kan godt nå både McCartney og dem. Blandt de mange gæster finder vi Damon Albarn, Warren Ellis fra Nick Caves Bad Seeds og Trentemøller. Så er der fest! 

00.00 Myrkur, Pavilion

Hvis du hellere vil rase ud end feste, kan vi anbefale Myrkur, der er noget så usædvanligt som et dansk en-kvindes-black metal-band alias Amalie Bruun – der i øvrigt er datter af Michael Bruun, som var guitarist i Tøsedrengene og Ray Dee Ohh. Det høres nu ikke særligt tydeligt i hendes musik.

01.30: Suspekt, Orange: Hiphop-kongerne af Albertslund lukker Orange med deres største show til dato – mon ikke de brænder hele lortet ned?

 

 

 

 

Jamie xx, Apollo

Produceren og programmøren fra The xx og den erfarne remixer er gået solo med det meget roste album "In Colours". Forvent eftertænksom og dansabel elektronika ikke langt fra The xx' udtryk – perfekt til den lyse nat.

ANNONCE