Nyhed

Guide: Weekendens 11 essentielle koncerter

Ugens guide er klar, og der er noget for enhver smag

Weekenden er nær, og det skal fejres med en masse live-musik. GAFFA hjælper dig på vej med ugens guide:  

Torsdag den 7. maj

København:


Thomas Buttenschøn, Bremen

Det er snart ti år siden, hele landet nynnede med på "Fantastiske Mandag", men historiefortælleren med det snart ikoniske store hår er stadig aktuel og kan denne lille-fredag opleves på Bremen Teater. På sit seneste album "Sange der ikke er til radioen" fra 2014 har Buttenschøn insisteret på at være helt sin egen, hvilket faldt i god jord hos GAFFAs anmelder. Det kastede 5 stjerner af sig under overskriften "Solide og seriøse sange fra en stålsat Buttenschøn, der ikke lefler for nogen". Dette sjette album er kun udgivet på cd og vinyl, og kan udelukkende erhverves ved sangskriverens koncerter, så det er med at komme afsted, hvis man ønsker sig et eksemplar. Thomas Buttenschøn spiller desuden også i Det Røde Pakhus i Skælskør lørdag den 9. maj.

Billetter kan købes her.


Lyt til: "Den Med Alle Ordene"

The Sandmen, Pumpehuset


De ældre danske rockdrenge i the Sandmen med Allan Vegenfeldt i front har været on/off, siden de startede ud i 1985. Med ni studiealbums i ryggen gæster de nu Pumpehuset, og drager videre til Voxhall fredag den 8. maj. De kan krediteres for hits som "Western Blood", "House in The Country", "Weather With Heather", "5 Minutes Past Loneliness" med flere og senest det dansksprogede album "Den Bedste Dag" fra 2014, og da de spillede på Voxhall i 2013 var det til 5 stjerner fra GAFFAs anmelder Morten Ebert Larsen, der konstaterede, at "Rock'n'roll can never die".

Billetter kan købes her.

Lyt til: "Bevæbn dig med vinger"

 


Fredag den 8. maj


København:

Stine Bramsen + Rasmus Walter, Tivoli, Plænen

Stine Bramsen og Rasmus Walter har til fælles begge at have stået i front for to succesfulde danske bands, henholdsvis Alphabeat og Grand Avenue, for nu at være igang med velmodtagne solo-karrierer. Stine Bramsen har for nylig udgivet sin debut-ep i eget navn, der af GAFFAs anmelder fik 5 stjerner med beskrivelsen "...produktionen og numrene er på mange måder meget Alphabeat'sk i sin lyd, med klaveret i centrum tilsat en række markante trommebeats." Rasmus Walter har allerede udgivet 3 albums i eget navn, og har i samme omgang, ganske vellykket, givet sig i kast med det danske sprog. Ud over god musik byder Tivoli desuden på gratis fadøl fra 23.30-02.00 i deres nyåbnede bar, Rock Bar Royal.


Billetter kan købes her

Lyt til: "Move Forward" og "Dybt Vand"

 


 

  

 

 

Mellemblond, Karens Minde Kulturhus


Danske Mellemblond er et mere end almindeligt godt band, hvis man skal tro GAFFAs tre fem-stjernede anmeldelser af deres tre fuldlængde-albums. Forrige skud på stammen, "Lysvågen" har to år på bagen, og GAFFAs anmelder Michael Jose Gonzalez skrev dengang; "Danske Mellemblond er noget for sig. De står bag noget af den mest autentisk klingende dansksprogede rock og rul herhjemme med kraftige nik til 60'ernes og 70'ernes mere syreglade æstetiske udtryk". Nyeste album, "Fra et sted", er netop udkommet.

Billetter kan købes her.

Lyt til: "Et Øje"

 


Aarhus:


Barbara Moleko, Tivoli Friheden

Har man set Toppen af Poppen, da Barbara Moleko deltog, er man vidst ikke i tvivl om humørbombens talent. Hendes version af "Indianer" fik da også stor opmærksomhed og lå øverst på den danske trackhitliste. Da sangerinden tidligere i år slog turen forbi Store Vega, roste GAFFAs Keld Broksø hende for charme og feel-good stemning og skrev: "Koncerten i Vega overbeviste om, at hun kan holde et publikum fanget – og at hun har endnu mere at byde på fremover".

Billetter kan købes her.


Lyt til: "Gør Mig Lykkelig"

 


Frederikshavn:

Per Vers, Det Musiske Hus

Den danske ordsmed Per Vers starter sin turné denne fredag, der blandt andet også fører ham til Studenterhus Aalborg lørdag den 9. maj. Free-style rapperen har netop udgivet albummet "Tæt", der tæller en regnbue af prominente gæstestemmer fra blandt andre Povl Dissing, Jonathan Spang, MC Einar og Pede B. GAFFAs Maria Therese Seefeldt Stæhr gav albummet fire stjerner med ordene: "Per Vers' tekster er vedkommende og rammende – men aldrig fordømmende eller belærende. Ordene gør det lettilgængeligt, men det betyder ikke, at det er let. Det kræver blot, at man lytter efter andet og mere end det, der lige bliver sagt".


Billetter kan købes her.

Lyt til: "Dum"


  

Skagen:

The White Album, Kappelgården


De tre danske herrer med fuldskægget i bandet med den tydelige Beatles-reference tager denne weekend til toppen af Danmark med deres charmerende indiefolk. De har en ep og et album med i kufferten, og da de for et par uger siden gæstede Odense, skrev GAFFAs anmelder Jens Dræby en 4-stjernet anmeldelse: "Musikken, de tre har udgivet, lyder af lidt forskelligt og læner sig op ad genrer som folk, indie, pop og rock; aftenens koncert lød mest af alt som fynsk hygge". Synes du, du kan genkende det ene fuldskæg, er forklaringen at Frederik Vedersø, manden bag, også spiller med i Eclectic Moniker. De spiller desuden i Musikhuset i Aarhus den 9. maj.

Billetter kan købes her.

Lyt til: "Another"

 


Lørdag 9. maj


København:

Filastine & Nova, Global

Amerikanske Grey Filastine har teamet up med den indonesiske sangerinde Nova til en koncert præget af bas, dubstep og avantgardistisk electronica. Da de to for tre år siden stod på scenen på Global var GAFFAs Torben Holleufer imponeret nok til at kvittere med fem stjerner. Han konkluderede: "Filastine tager genren nye steder hen. Mens han med mestersange som "Colony Collapse" får sat Nova i scene. Tungt og dog æterisk. Samt hamrende begavet underholdning på første klasse."


Billetter kan købes her.

Lyt til: "Live On Roof"


Fribytterdrømme releaseparty med De Høje Hæle og Lorenzo Woodrose, Stengade 

De syv medlemmer af det dansksprogede syrerockband holder releasefest for deres debut "Labyrintens Farver" denne lørdag – et album, der i øvrigt udgives på Suspekts pladeselskab Tabu. De får selskab af De Høje Hæle, og ikke mindst Baby Woodrose/Spids Nøgenhat-medlemmet Lorenzo Woodrose. Fribytterdrømme, der deler navn med Tom Kristensens debutroman fra 1920, er igen i år offentliggjort til Copenhagen Psych Festival og spiller derudover også Maybeats festival i Helsingør og på Studenterhus Aarhus senere i maj.

Billetter kan købes her.


Lyt til: "Jeg Graver Huller I Mørket"

 


Aarhus:

Matoma + Aeroplane, Train

Den 23-årige nordmand Tom Stræte Lagergren gemmer sig bag alter-egoet Matoma, og har siden udgivelsen af remixet af Biggie Smalls' "Old Thing Back" oplevet en overvældende succes med over 10 millioner streaminger af hans remixes på blandt andet soundcloud. Matoma vil i øvrigt få selskab af den italiensk-belgiske producer Aeroplane, der har skabt sig et navn som en ægte partystarter med fodflyttende disko.


Aeroplane kan også opleves fredag den 8. maj i København, hvor han spiller på Rust.

Billetter kan købes her.

Lyt til: "Old Thing Back" feat. Ja Rule og Ralph Tresvant

Lyt til: "Let's Get Slow" feat. Benjamin DiamondMudhoney, Radar

Mudhoney blev dannet i 1988 efter at bandet Green River blev opløst, og senere på året debuterede de med singlen "Touch Me I'm Sick" fra deres debut-ep "Superfuzz Bigmuff". Året efter i '89 var de så klar med deres første plade, "Mudhoney". Sidenhen har de stabilt leveret yderligere otte studiealbummer, med den seneste, "Vanishing Point" fra 2013. Mudhoney leverede en seks stjerners-performance på Loppen i tirsdags og kan igen opleves i Odense lørdag den 9. maj, hvor de giver koncert på Posten. 

Billetter kan købes her


Lyt til: "Suck You Dry"

 

 

 
 

ANNONCE