Festivalen er klar med en række anderledes film- og musikoplevelser med bl.a. The Cabin Project
Koncerter under vand, i en kasse og i form af en "poetisk-euforisk" filmkoncert er blot nogle af de indslag, som tegner Spot Festivals film- og musikprogram 2015.
Musik, film- og digitale medier bliver bedre og bedre legekammerater. Den udvikling tager Spot Festival pulsen på ved at præsentere en række kunstnere, der tænker alternativt og prøver at skabe noget nyt. Nogle projekter opføres for første gang i Danmark - andre for første gang nogensinde. Sidste år var der stor interesse for de tværgående koncerter – blandt andet med Teitur, Nordlyd og Bon Hommes & Lydmors fælleskoncert. I år tager endnu flere og vildere eksperimenter form på scenen under navnet SPOT Across, hvor de syv første shows er klar.
"Vi glæder os til at se live musikken forlade sin vante form og udfolde sig sammen med filmisk indhold. Vi håber ligeledes at vi igennem dette arbejde kan inspirere til videre arbejde i mødet imellem musik og andre kunstformer," siger Esben Marcher, musikansvarlig på Spot Festival, der finder sted 30. april-3. maj.
De syv shows er som følger:
Arsenal: DANCE! DANCE! DANCE! (feat. Lydmor)
Spot byder i år på en Danmarks-premiere med "DANCE! DANCE! DANCE!", en international, anmelderrost koncertoplevelse, der flytter grænserne for, hvordan musik og film kan kombineres. På scenen står det belgiske elektroniske projekt Arsenal i centrum, for hvad de selv beskriver som en poetisk-euforisk filmkoncert. Filmdelen, som er optaget i Japan, smelter meningsfuldt sammen med Arsenals musik og fortæller historien om en ung japansk musiker, der følger sin længsel væk fra landsbyen mod berømmelse i Tokyos storby, men som må betale en alt for høj pris for at nå sit mål.
https://www.youtube.com/watch?v=H03SlY43UA8
Hukaois
Det Aarhus baserede r&b-kollektiv har for alvor slået sit navn fast på den danske musikscene i løbet af 2014. Og alt tyder på, at det fortsætter i 2015 for de fire produktive kernemedlemmer Thøger Dixgaard, Louis Rustum, Tais og Karl William. På Spot præsenterer de et helt nyt koncept, hvor live musik, video og visuals forenes. Med til Aarhus tager de Heimdals Sidste Vogter, som er rapperen Kidds nyeste projekt, og hver artist vil fremføre nyt materiale i deres live-sets. Bag koncertens visuelle dele står instruktørparret Rasmus Rørbæk og Ian Isak og visuals-artisten Sort Støj.
Between Music: Aqua Sonic
Aqua Sonic hverken ligner eller lyder som noget andet, du kan opleve på Spot. På scenen står fem store akvarier, ét til hver musiker i orkestret. De tager en dyb indånding, dykker ned under vandet med deres instrumenter, og koncerten går i gang. Idé-kvinden bag hedder Laila Skovmand, som i mange år har eksperimenteret med instrumenter og sang under vand og udviklet et ganske særegent lyd univers. Instrumenterne tæller blandt andre tibetanske syngeskåle, en kulfiberviolin og en række nyopfundne instrumenter - bl.a. en Zetiphone opfundet til lejligheden af Matt Nolan, som også har skabt instrumenter til Björk og Massive Attack.
Maggie Björklund
Den danske steelguitarist og singer/songwriter udgav i september det anmelderroste album "Shaken", der favner over musikalske genrer som indierock, country, psykedelika og pop. På Spot sætter Maggie Björklund levende billeder på den rejse, hun foretog med "Shaken". En rejse, der fører gennem både sorg og kærlighed, da hendes mor døde under tilblivelsen af albummet. Filmen fører publikum gennem støvede og eksotiske western-landskaber, religiøse symboler og eksploderende vulkaner. Og fortæller i forening med Björklunds sange historien om livets cyklus, om tro og den uundgåelige vej mod enden. Musikken og filmen danner et smukt og helstøbt indblik i de følelser, der følger med tabet af en elsket.
Jonah Blacksmith-filmkoncert
Dokumentarfilm, live musik og lun nordvestjysk humor smelter perfekt sammen i det alternative folk band Jonah Blacksmiths filmkoncert. Det syvmands store orkester med rødder i Thy, og med brødrene Simon og Thomas Alstrup i front, er godt i gang med at manifestere deres position i dansk musik. På Spot kan de opleves i både lyd og levende billeder, når live-numrene blandes med fragmenter af dokumentarfilmen "In the Middle of Nowhere" af Joachim Plaetner Kjeldsen. Bandnavnet refererer til brødrenes bedstefar, Johannes Alstrup, som var smed og den stærkeste mand i Thy. I filmsekvenserne følger vi de to brødre, når de går i fodsporene på deres sagnomspundne bedstefar, og som smukt lever videre gennem bandets sange.
The Cabin Project
The Cabin Project er det lykkelige resultat af samarbejdet mellem de to ungdomsveninder og sangskrivere Kira Skov og Marie Fisker. Til deres Spot-koncert har de slået kræfterne sammen med videokunstnerne Helene Nymann og Diana T. Møller. Sammen har de skabt en visuel fortolkning af bandets sange, der former sig som en erotisk, abstrakt fortælling om mentale landskaber, kroppens bevægelser og hukommelsen. Selvom The Cabin Project har tydelige musikalske rødder i klassisk singer/songwriting a la Leonard Cohen, har de stadig et legende og fremadskuende vovemod. Deres anmelderroste debutalbum fra 2014 er produceret af Mark Howard (Bob Dylan, Marianne Faithfull med flere) og blev af GAFFAs anmelder udråbt til et af årtiets bedste danske albums.
Du kan læse anmeldelsen fra 30-08-2014 her: http://gaffa.dk/anmeldelse/86674
Kube
Kube er en audiovisuel performance med fire store elektroniske navne i centrum: Bjørn Svin, Rumpistol, Unkwon og Mikkel Meyer. Centrum for arrangementet er en specialdesignet kasse - Kube – som er beklædt med en semi-transparent skærm, hvor video og visuals, udviklet af videokollektivet Obscura, vises under koncerterne. Publikum kan forvente en spektakulær og audiovisuel oplevelse, der sprænger rammerne for det gængse koncertformat og bringer ny intimitet i spil mellem artister og publikum. Obscura har markeret sig som nogle af Danmarks mest innovative og kreative videokunstnere med store ambitioner om at udvikle og udfordre den visuelle oplevelse ved livekoncerter.