Lyt til Outlandish og syriske Refugees of Rap, der river dig rundt i tråd med hip hoppens oprindelige værdier
Det kan somme tider virke som om nogle har glemt det, men hip hop startede som en kultur, der kæmpede for fred og sammenhold i en tid med modgang. Dette oprindelige budskab tages seriøst den 2. oktober oktober i Brorsons Kirken på Nørrebro.
Her samles landets hiphoppere nok engang om en god sag, når det tilbagevendende støttearrangement Hip Hop For Peace løber af stabelen. Denne gang samles ind til Folkekirkens Nødhjælps arbejde med syriske flygtninge, og det har en stribe af landets allerbedste rappere, breakere, dj's og graffitikunstnere at gøre til en fest.
Fra Toppen Af Poppen til det vildeste af Hip Hoppen
Arrangementets vært er ingen ringere end human beatbox-legenden Jesper Wildmann fra MC Einar. Han skal præsentere kunstnere med stor spændvidde, der alle har det til fælles, at deres musik står for kærlighed og medmenneskelighed. Det er store navne som Outlandish, hvorfra Isam B er aktuel i Toppen af Poppen, Ham Den Lange, der netop har udgivet "Verden på flugt" om flygtningesituationen, rimspecialisten Trepac fra MC-Natet, r'n'b-sangeren Jonas Rendbo og hip hop-pioneren Dee Pee fra Rockers By Choice. Og så spiller Refugees of Rap også; intet mindre end en syrisk-palæstinensisk rapgruppe, som gennem musikken beskriver forholdene i det borgerkrigshærgede område.
En stribe af dygtige dj's som Phase 5, Coldhands, Phil, DJ Whut og Steen Rock stiller sig bag pladespillerne, så der er sørget for de allerbedste beats aftenen igennem, blandt andet til en såkaldt 1 on 1 dance contest, hvor B-Boys og B-Girls sender kirkerummet rundt på gulvet.
For at publikum rigtigt skal kunne gribe til lommerne, kommer der til at være en auktion over graffitiværker, som fantastiske kunstnerne har doneret til Hip Hop For Peace i den gode sags tjeneste. Har man ikke råd til at byde med hele vejen, kan man også købe T-shirts, kaffe og kage. Entréprisen er 50 kr. Al indtægt går ubeskåret til Folkekirkens Nødhjælps arbejde med syriske flygtninge.
Næstekærlighed og graffiti-færdigheder
Bag Hip Hop For Peace står danseren, koreografen og hip hop-aktivisten Natalia Fogel. Det var ligeledes hende, der stod for de to første arrangementer, hvor der blev samlet ind til Gaza og Dansk Kvindesamfund. Hendes tilgang til hip hop er inspireret af tanken om at samle alle elementerne rap, dj'ing, graffiti, dans og human beat box under det oprindelige slogan "peace, love, unity and having fun".
Brorsons Kirken er en velvalgt ramme omkring Hip Hop For Peace. Til dagligt bruges kirken til kreative gudstjenester, hvor moderne musik og alternative tilgange omfavnes. Kirken har historisk levet op til det kristne budskab om næstekærlighed, og det var her, man rakte hånden ud til de irakiske flygtninge i 2009. Og så har kirken også en fast forbindelse til hip hoppen. Den huser nemlig verdens eneste graffiti-altertavle. Den er malet af Brandon "Juse One" Lewis, der er en af kunstnerne, som har doneret et værk til auktionen til Hip Hop For Peace. Du kan også byde på værkene på Lauritz.com.
Info
Tid: 2. oktober, 19-22
Sted: Brorsons Kirken, Rantzhausgade Nørrebro, København
Entre: 50 kr.
Mere information: https://www.facebook.com/events/1654313928146237/