Nyhed

Klumben og Raske Penge giver gratis koncert i Den Grå Hal

Den populære dancehall-duo er tilbage

I sutningen af 2014 annoncerede Klumben & Raske Penge en pause fra koncerterne. Siden har de kun spillet i udlandet, blandt andet Brasilien, hvor de var på turné i efteråret. Nu vender de tilbage til de danske scener. For at markere det spiller de deres første nye koncert gratis i Den Grå Hal den 14. maj med det faste band 80'erne. Det er ingen hemmelighed, at Fristaden har en særlig plads i Klumben & Raske Penges hjerter.

"Christiania er et sted, hvor vi begge har brugt mange muntre timer gennem årene. Og nu vi har været væk, synes vi, det ville være god stil at spille gratis der, og på den måde mødes med vores publikum igen i de helt rigtige rammer," siger Klumben.

Raske Penge tilføjer:
"Christiania er vigtigt – både for os og for resten af landet, fordi de afprøver alternative måder at leve på. De senere år er lovene i Pusherstreet for eksempel blevet indført i blandt andet Portugal, Uruguay og flere amerikanske stater. Men i Danmark går regeringen i den modsatte retning, hvilket har medført bandekrig, flere stoffer i resten af byen og en forråelse af Christiania. Det er ikke Christianias skyld, og vi vil gerne være med til at trække folk derud til en positiv kultur-oplevelse, som vi selv har haft så mange af."
 
Koncerten er gratis, men hvis man vil være sikker på at få plads, skal man sikre sig billet. De næste uger vil duoen gemme billetter til koncerten rundt omkring i København og andre byer. Følg med på Klumben & Raske Penges profiler på Facebook og Instagram, hvor de vil annoncere, hvor man kan finde billetterne.

Klumben på Facebook

Raske Penge på Facebook


 

Raske Penge udgav sit første album, "Indtil Nu", i november 2015 med hele 24 numre, både nye og gamle. Klumben arbejder på højtryk for at færdiggøre sin næste ep, der udkommer senere i foråret. Denne sommer indtager duoen og deres band 80'erne landets festivaler med et splinternyt show, der ifølge dem selv vil overraske og glæde gamle som nye fans.

Klumben & Raske Penge fik i 2012 Steppeulv-prisen som Årets Danske Livenavn. I 2014 leverede de en stort anlagt og meget rost koncert på Orange Scene på Roskilde Festival – GAFFA gav fem stjerner under overskriften "Al skepsis blev gjort til skamme - reggae og Roskilde er et alle tiders match." Læs hele anmeldelsen her.

 


De to kunstnere glæder sig til at komme rundt i landet med deres nye liveshow:

 

"Vi lægger meget energi i liveshowet og prøver at spille vores musik med så meget nerve, sjæl og tyngde som muligt. Siden folk så os sidst, har vi skiftet ud i instrumentparken, så vi kommer til at lyde lidt anderledes på denne turné. Og vi glælæder os til at spille nogle af de mange nye numre og selvfølgelig også en hel del af det gamle materiale. Og så glæder vi os til at komme ud og møde publikum igen. Det føles som længe siden," siger Klumben & Raske Penge.



Sommerturné:

14/5 Klumben & Raske Penge, Den Grå Hal

27/5 Jelling Musikfestival


10/6 Haze over Haarum

29/6 Nibe Festival

08/7 Vig Festival


23/7 Samsø Festival

29/7 Langelands Festival

04/8 Ringsted Festival


05/8 Bork Havn Musikfestival

Flere datoer er på vej

 


ANNONCE