Nyhed

Massive Attack indtager Danmark

Den engelske triphop-gruppe kommer til landet endnu engang

De engelske triphop-pionerer Massive Attack lader tonerne ramme Forum i København den 16. august.

Da Massive Attack annoncerede deres TAP1-koncert den 7. februar 2016, blev de knap 6.000 billetter revet væk på under ét døgn. Så derfor gælder det om at være hurtig på tasterne, hvis man skal have et billet til showet. Billetsalget starter allerede i dag klokken 13.

Den 28. januar udgav Massiv Attack ep'en "Ritual Spirit", hvor både Young Fathers og Tricky var gæstevokalister. Massive Attack er kendt som et af de mest innovative og indflydelsesrige bands fra 90'erne og spiller en blanding af hiphop, sjælfyldte melodier, dub og samples af alt fra punk til hiphop.


Bandet har solgt over 11 millioner albums på verdensplan. Flere af deres udgivelser er kåret som værende blandt de bedste i verden – bl.a. er nummeret "Unfinished Sympathy" fra deres debutalbum "Blue Lines" igen og igen blevet kåret som verdens bedste sang af forskellige engelske musikmedier.

Gruppen har rødder i det toneangivende dj-kollektiv The Wild Bunch, der havde sin gang i Bristol i midt 80'erne, og som var kendt for at blande genrer fra punk til reggae. Kollektivet ophørte i slutningen af 80'erne, og ud fra det dannede de to medlemmer, Andrew "Mushroom" Vowles og Grant "G" Marshall Massive Attack med den lokale graffitikunstner og rapper 3D, Robert del Naja.

Med dette line-up satte de for alvor deres fingeraftryk på den – dengang – helt nytænkende og hypede triphop-genre. Bandet blev dermed forbilleder for den elektroniske musik op gennem 90'erne. Samtidig var de en vigtig del af de kunstnere, som fik sat den engelske by Bristol på landkortet. Andre kunstnere fra Bristol tæller blandt andet Portishead, Tricky og produceren Nellee Hooper (Björk, U2, Madonna med flere)


GAFFAs anmelder Per Bloch tildelte koncerten i Tap1 i februar fire stjerner under overskriften "Følelser over fakta, tak". Læs hele anmeldelsen her.

Billetsalget tarter fredag den 8. april kl. 13:00. Find billetter via GAFFA Live

 


ANNONCE