Nyhed

Royal Blood afslører nyt nummer – til 'Vinyl'

Den tunge britiske duo bidrager til den amerikanske HBO-serie 'Vinyl' med et nyt nævenyttigt nummer

Den amerikanske HBO-serie "Vinyl" kaster rockgodter af sig. Rockduoen Royal Blood har via deres Facebook-side løftet sløret for et nyt nummer, de har skrevet til serien. Du kan høre "Where Are You Now" her forneden.

En rå og beskidt garagerocklyd dundrer igennem på "Where Are You Now", hvor Mike Kerrs bas punkterer vokalen med hidsige, effektladede stik. Et minut inde i nummeret introduceres et potent rockriff, der river nummeret ud af garagen og ind i fremtiden – som i slipstrømmen af en brugt Delorean. Men bare rolig, Ben Thatcher holder tyngden på trommerne, så "Where Are You Now" flagrer ikke nogle steder. Det lyder dog til, at duoen har udnyttet studiet til at give lidt mere fylde til nummeret i form af diskrete overdubs.

Royal Blood udgav deres selvbetitlede debutalbum i 2014. Du kan læse GAFFAs anmeldelse her. På sidste års Tinderbox gav duoen også en lektion i rockmusik. Her kvitterede GAFFAs anmelder Torben Holleufer med fire stjerner og skrev afsluttende:

"'Loose Change' indvarslede den massive afslutning. Lidt fuzzpedal foran Fenderstack'en, det fede riff og det hurtige stykke, hvor der går punk i og de fleste mandlige publikummer for længst har fundet luftguitaren frem. Og så den store opbygning frem mod kongeriffet over dem alle: 'Out Of The Black'. Med et band, der for alvor opførte sig som arketyper på en rockscene og fik en fed koncert kørt i mål."

"Where Are You Now" vil blive brugt i ottende afsnit af "Vinyl", som kan ses mandag den 4. april på HBO. Serien er Mick Jagger og Martin Scorseses stort anlagte serie om musikmiljøet i 70'ernes New York. Pilotafsnittet blev beskrevet af GAFFAs musikanmelder Michael José Gonzalez som: "Enhver musikfans våde drøm." Musikken spiller en central og prominent rolle i serien, og det er ikke kun musikfans, der kan fryde sig over serien, men også filmelskere kan være med. Du kan læse GAFFAs anmeldelser her. 

Hør "Where Are You Know" her: 

ANNONCE