Nyhed

Mali-gruppen Tinariwen kommer til Danmark

Oplev forførende rytmer og californisk ørkenrock, når bandet fra Mali besøger København

Den 4. maj kan du atter opleve den malinesiske gruppe Tinariwen på dansk grund, når de gæster Store Vega i København.

Det 11 mand store band blev dannet helt tilbage i 1979 af en gruppe tuaregere (nomader fra Mali) i en af Gadaffis flygtningelejre i Libyen. Tematisk kredser deres sange mest omkring ønsket om uafhængighed fra Mali, og musikken er guitarbåret med paralleller til den støvede, californiske ørkenrock. Gruppen er også inspireret af en række af Malis store musikere, ikke mindst den skelsættende, nu afdøde sanger og bluesguitarist Ali Farka Touré. Bandet er også påvirket af vestlige navne som Led Zeppelin, Bob Dylan og Jimi Hendrix.

Tinariwen opnåede international anerkendelse, da de modtog en Grammy for verdens bedste verdensmusikalbum med pladen "Tassili" i 2011. Deres syvende og seneste studiealbum med titlen "Elwan" ("elefanter") udkommer den 10. februar 2017. Pladen blev indspillet i den sydmarokkanske ørken, eftersom Mali er for farligt et sted at opholde sig for bandet på grund af de opblussende konflikter i landet, og det nye album er indspillet i telte i ørkenen med enkelte afstikkere til Joshua Tree i USA, hvor gruppen har fået selskab af navne som Mark Lanegan og Kurt Vile.

Da Tinariwen spillede til Roskilde Festival i 2010 kvitterede GAFFAs anmelder Torben Holleufer med hele seks stjerner og skrev blandt andet:

"Koncerten var besættende fra første strofe, en opvisning i walking blues, vel at mærke kamelers gang på vej mod endeløse sandblæste horisonter. Men også psykedelisk med hilsner til især Grateful Dead, leveret af folk, som også i den grad har gjort hippiernes musik til deres og smider det ud over rampen med total overbevisning." Læs hele anmeldelsen her.

Billetsalget starter i dag kl. 10.00

 

ANNONCE