Nyhed

Strøm får millionbeløb til at fremme elektronisk musik

Musikorganisationen Strøm arbejder for at udbrede kendskabet til elektronisk musik. Organisationen har netop fået en millionindsprøjtning til arbejdet.

Det er netop offentliggjort, at Statens Kunstfond, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune har bevilliget et millionbeløb til musikorganisationen Strøm, der arbejder for at fremme international og nationaltelektronisk musik. 

Beløbet, som Strøm vil modtage, skal primært bruges til at udbrede kendskabet til musikgenren, som for tiden oplever øget interesse, men som mange oplever som delvist utilgængelig. 

Foruden Strøm Festival skal pengene bruges på at udvikle og skabe aktiviteter for talentudvikling, børn og unge, formidling og meget mere. Aktiviteterne spredes over hele året og ud i hele landet.

I aftalen lyder det, at Københavns og Frederiksberg Kommuner støtter Strøm med henholdsvis 950.000 kroner og 400.000 kroner årligt de kommende fire år, mens Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik har bevilget 1,1 millioner kroner årligt de næste fire år.

Frederik Birket-Smith, Strøms direktør, og Gunnar K. Madsen, formand for Strøms bestyrelse, siger i en pressemeddelelse: "Strøm har de seneste ti år arbejdet for at binde græsrødder og establishment, frivillige og professionelle, vidensformidling og oplevelser tæt sammen for den elektroniske musik i Danmark. Vi er derfor meget begejstrede for, at man fra politisk side har set potentialer i at fortsætte udviklingen af den danske elektroniske scene. Vi glæder os utrolig meget til at påbegynde arbejdet på nationalt plan, så genren kan fortsætte den rivende udvikling, som vi har oplevet i de sidste par år."

Også politisk er der stor glæde for den nye bevilling, som Carl Christian Ebbesen (DF), Københavns kultur- og fritidsborgmester udtrykker det her: "Den elektroniske musik har mange kvaliteter og muligheder, og derfor glæder jeg mig helt enormt over aftalen. Med koncerter, events og undervisning skal Strøm udbrede den elektroniske musik og give især børn og unge mulighed for at prøve kræfter med genren. Den unge generation er vokset op med en tablet i hånden, og med undervisning fra Strøm School kan de komme i gang med at producere musik. Forhåbentlig er der talenter og kommende stjerner iblandt, som kan skabe fremtidens musik og få dansk elektronisk musik ud over landets grænser."

Strøm startede i 2007 som Danmarks elektroniske musikorganisation. Udover festival- og koncertaktiviteter arrangerer Strøm undervisning, workshops og events og arbejder desuden med vidensdeling og genreudviklende arbejde inden for den elektroniske musik over hele landet – med børn såvel som voksne.

 

ANNONCE