Nyhed

The National-guitarist skaber ny dansk festival – med The National som hovednavn

Kokken Claus Meyer har også en finger med i spillet

Aaron Dessner, guitarist i amerikanske The National, er idémanden bag den nye danske festival Haven Festival, som finder sted 10. og 11. august 2017 på Refshaleøen i København med The National som hovednavn. Det fortæller guitaristen, der er dansk gift, til Politiken.

Det var kokken Claus Meyer, der gav Dessner idéen til festivalen, da Meyer hyrede The National til hans Apple Flower Festival på Lilleø for 700 personer som en overraskelse i 2014. Dessner har i forvejen været medinitiativtager til blandt andet Eau Claire-festivalen i Eau Claire, Wisconsin sammen med Bon Ivers sanger og kreative hovedkraft Justin Vernon.

Hvem der ud over The National kommer til at spille på Haven Festival – navnet kan udtales på både dansk og engelsk – er endnu uvist, men Dessner forventer 10.-15.000 gæster og helt unikke musikalske oplevelser.

"For mig handler det om at sætte sig selv i nye situationer, hvor der måske kan opstå noget anderledes musik, hvor man krydser genregrænser, samarbejder og skaber noget nyt på stedet," siger Aaron Dessner til Politiken og fortsætter: "Hvis man har inviteret 10 bands, hvorfor skal musikerne så ikke spille 30 koncerter på kryds og tværs?"

Dessner vil nu slå sig permanent ned i Danmark med sin kone og to børn. For tiden har de lejet Claus Meyers hus på Frederiksberg, mens Meyer har bosat sig i USA.

The National har spillet adskillige gange i Danmark, senest på årets Tinderbox Festival, hvor anmelder Simon Nielsen tildelte dem fire stjerner med blandt andet følgende ord: "Det var, som vi kender ham, og selvom forløsningen ankom en anelse sent, stod man alligevel tilbage med overbevisningen om, at det The National gør, er der sjældent nogle, som kan gøre bedre." Læs hele anmeldelsen her.

Bandet arbejder for tiden på deres syvende album, opfølgeren til "Trouble Will Find Me" fra 2013.

Opdatering torsdag kl. 11: Billetsalget til festivalen er netop begyndt, og foruden The National optræder også Mouse on Mars, The Danish String Quartet og Francis and the Lights.

 

ANNONCE