Nyhed

11 essentielle navne, vi gerne vil se på Roskilde Festival 2017

Traditionen tro er GAFFA klar med 11 essentielle navne, som vi håber på at kunne finde på Roskilde Festivals program i 2017.

Roskilde Festival har netop meldt ud, at festivalen nu vil høre publikums ønsker til programmet i 2017. Det er utvivlsomt en udfordring at sammensætte et festivalprogram, der både spænder over mange genrer og lever op til publikums efterspørgsel. I den sammenhæng kommer GAFFA her med bud på 11 navne, som det kunne være realistisk at forvente til næste års Roskilde Festival, og som vi inderligt håber på at se.

 

Nick Cave

I forrige uge udkom Nick Cave and the Bad Seeds’ nye, meget stærke album "Skeleton Tree", samt den tilhørende dokumentar "One More Time With Feeling". Begge værker er inspireret af Caves 15-årige søns dødsfald sidste år. Tilbage i 2009 gæstede Nick Cave and the Bad Seeds’ Roskilde Festival, hvor GAFFA kvitterede for koncerten med fem stjerner, så man kan kun håbe på et – trods de sorgfyldte sange – glædeligt gensyn i 2017.

 

Drake

Rap/r&b-kunstneren Drake udgav sit fjerde album "Views" i april måned, og i denne uge ligger albummet for sjette gang på førstepladsen på den officielle danske top 40-hitliste. Albummet er opfølgeren til "Nothing Was The Same", som GAFFA tildelte fem stjerner. Den canadiske rapper skulle have spillet på Roskilde Festival i både 2010 og 2014, men til publikums skuffelse endte han med at aflyse begge gange. Vi krydser fingre for, at hans navn står på programmet næste år – og at han denne gang rent faktisk dukker op!

 

Frances

Den britiske sanger, sangskriver og pianist Frances kickstartede sin karriere i 2014, og siden er det blevet til to ep’er "Grow" og "Let it Out". Frances er musikuddannet fra The Liverpool Institute for Performing Arts og spiller indie-pop, folk og soul. Hun har udtalt, at hendes musik ikke skal pakkes ind i en masse instrumenter, men at de vigtigste elementer er sangen og klaveret. Det er vigtigt for hende at holde lyden simpel, så teksterne er i fokus og kan stå for sig selv. Frances skulle have spillet til årets NorthSide Festival, men meldte desværre afbud, så man kan kun håbe, at hun i stedet får mulighed for at spille i Danmark til næste års Roskilde Festival.

  

Justice

De sidste fem år har der været stille på den musikalske front fra den franske duo Justice. I juli brød de stilheden med deres single "Safe and Sound", og i sidste uge kunne de yderligere annoncere, at deres tredje album "Woman" udkommer midt i november. Makkerparret spillede til Roskilde Festival tilbage i 2007 og besøgte Danmark to gange i 2012 – først i forbindelse med en koncert i Falconer Salen og dernæst til sommerens NorthSide Festival. Begge koncerter kvitterede GAFFA med fem flotte stjerner, så Justice skal være meget velkommen på Roskilde Festival 2017.

 

Dua Lipa

Dua Lipa udgav sine første to singler i 2015 og yderligere tre i år. Den britiske sangerinde har selv beskrevet sin musikstil som "mørk pop". I januar skød hun sin første tour i Storbritannien og Europa i gang, og den 17. oktober kan hun opleves i Danmark, når hun gæster Lilla Vega. Dua Lipas debutalbum udkommer den 10. februar 2017, så mon ikke sangerinden får lyst til at besøge Roskilde Festival til sommer og give en smagsprøve på sit nye materiale?

 

Nao

Den britiske singer/songwriter Nao, med det borgerlige navn Neo Jessica Joshua, spiller soul kombineret med elektronisk musik, funk og r&b. Efter at have stået i skyggen som korsangerinde i flere år begyndte Nao at udsende solomateriale for to år siden. I juli udgav hun sit debutalbum "For All We Know", som GAFFA kvitterede for med fem stjerner og roste sangerinden for hendes rene vokal. Vi håber, at Nao i forbindelse med sit nye album begynder at turnere, og at hun i den sammenhæng kommer forbi Danmark.

 

Frank Ocean

Den nytænkende r&b-sanger Frank Ocean er højaktuel med albummet "Blond", som efter en længere periode med spekulationer og falske alarmer udkom i august. Albummet er opfølgeren til den anmelderroste og storsælgende "Channel Orange" fra 2012, som blev kåret til årets album i flere lande, og som GAFFA kvitterede for med hele seks stjerner. I 2013 gæstede Frank Ocean Danmark for første gang, og samme år mødte Roskilde Festival massiv kritik for ikke at have hyret kunstneren til deres festival. Vi krydser fingre for, at det forholder sig anderledes til festivalen næste år!

 

Prophets of Rage

Rap-metal-bandet Prophets of Rage er et forholdsvis nyt projekt bestående af guitarist Tom Morello, bassist Tim Commerford og trommeslager Brad Wilk, som alle har en fortid i Rage Against the Machine, samt rapperne Chuck D fra Public Enemy og B-Real fra Cypress Hill. I juni spillede det nye band deres første koncert, og sidst i august udgav de deres debut-ep "The Party’s Over", så en festivalkoncert ligger ikke umiddelbart uden for realistisk rækkevidde.

 

Radiohead

I maj udgav Radiohead deres niende album "A Moon Shaped Pool", som ifølge GAFFAs Michael José Gonzalez hører til blandt bandets smukkeste. I kølvandet på udgivelsen af albummet har det britiske rock-band som forventet turneret i løbet af året. De har ikke gæstet Danmark siden Roskilde Festival 2008, så mon ikke det er på tide at aflægge et musikalsk visit næste år?

 

Zack de la Rocha

Der har længe gået rygter om Rage Against the Machine-frontmand Zack de la Rochs projekter, herunder et muligt soloalbum. Forrige uge udgav han nummeret "Digging For Windows", og samtidig blev det bekræftet, at hans debut-soloalbum udkommer i starten af 2017. Sidst Zack de la Rocha gæstede Roskilde Festival var i 1996 med Rage Against the Machine. Bandet har i årevis ligget højt på Roskilde-bookernes og -publikums ønskeliste, men selvom de gav deres sidste koncert i 2011, må Zack de la Rocha hellere end gerne vende tilbage til Danmark til næste år. Gerne sideløbende med Prophets of Rage som nævnt ovenfor.

 

Kanye West

Kanye West er aktuel med det massivt omtalte album "The Life of Pablo" og er nuværende tidspunkt godt i gang med sin USA-turné. Tilbage i 2006 gav han et vellykket show til Roskilde Festival, og publikum kunne igen gense rapperen på Orange Scene i 2009. Wests USA-turné strækker sig fra den 25. august til den 1. november i år – hvor han i øvrigt optræder på en flyvende scene – så mon ikke han har planer om at besøge Europa til næste år?

  

ANNONCE