Nyhed

Jazz-guitarist John Scofield gæster Danmark til november

Stjernemusikeren præsenterer albumaktuel country-hyldest i DR Koncerthuset.

Den 19. november kan jazz-guitaristen John Scofield opleves i DR Koncerthuset i København.

Sidst DR Big Bandet spillede med John Scofield var det i selskab med Vince Mendoza, men denne gang er det kun Scofield, der står i spotlight.

Den amerikanske jazz-rock-guitarist har været og er fortsat en af de vigtigste stemmer i moderne jazz. Ligesom sin gamle arbejdsgiver, Miles Davis, er Scofield umulig at sætte i bås, da hans musikalske nysgerrighed har ført ham ind og ud af mange musikalske sammenhænge.

Melodisk er han bluesfunky, som var han vokset op i en blanding af New Orleans og Chicago, og han lægger sig yderligere op ad et af sine største forbilleder, guitar-maestro Jim Hall.

På nuværende tidspunkt er John Scofield aktuel med sit seneste album "Country For Old Men", hvor han undersøger sine country-rødder i form af klassiske kompositioner fra legender som Dolly Parton, Merle Haggard, George Jones og Hank Williams.

Til dette formål har Scofield sammensat en kvartet bestående af sin faste trio med bassisten Steve Swallow og trommeslageren Bill Stewart, samt en af de mest sofistikerede orgelbetvingere i form af amerikanske Larry Goldings. Det er netop dette hold, Scofield tager med til København i november.

John Scofields album fra 2013 høstede fem stjerner hos GAFFAs Ivan Rod, som skrev:

"John Scofield har i årtier haft afgørende betydning for fusionsmusikken. Han må betegnes som en af fusionens mest fremtrædende stilskabere. Men med überjam deux består hans fusion mest af alt i et stringent miks af jazz, blues og rock. Dét miks er så stilrent, at man kan hævde, at Scofield selv dérmed skaber en stil." Læs hele anmeldelsen her.

 

Billetter til koncerten og yderligere praktisk information kan findes her.

 

Som opvarmning kan du nyde John Scofields version af nummeret "Jolene" herunder:

 

ANNONCE