Nyhed

Hvad vil du spørge tilbagevendende The Rumour Said Fire om?

Den snart albumaktuelle gruppe svarer på hvad som helst af dine spørgsmål

Efter mere end fire års albumpause udgiver The Rumour Said Fire 28. april deres tredje album, "Crush". Singleforløberne "Television Personalities" og senest "Stepping Out" er udkommet, og du kan se videoen til førstnævnte lige her.

I anledning af gruppens tilbagevenden bringer vi et interview med dem, og vi synes, I, kære læsere, også skal have muligheden for at stille dem nogle spørgsmål. Så hvis I har noget, I altid gerne har villet spørge The Rumour Said Fire om, er det bare med at komme til tasterne i kommentarfeltet herunder eller på Facebook, Instagram eller Twitter med hashtagget #therumoursaidfiresvarer, senest tirsdag den 18. april klokken 10, så svarer bandet på dem kort efter.

The Rumour Said Fire udgav i 2009 den folk-poppede debut-ep "The Life And Death Of A Male Body", der straks gav dem et gennembrud med det halvakustiske og vokalharmonibårne storhit ”The Balcony” i 2009. Det blev i 2010 fulgt op af det stemningsmæssigt beslægtede debutalbum "The Arrogant" og i 2012 af det mere 80'er-post-punk-inspirerede "Dead Ends". Herefter tog gruppen en pause.


"Vi havde bare kørt løs med fuld fart siden 2009. Som sangskriver har jeg en indre uro, og den betyder nok, at jeg også kan være lidt svær at arbejde sammen med. Men det var den energi, vi kørte på, og det skaber selvfølgelig nogle konflikter, som vi havde brug for at løse. Vi trængte til at trække vejret og finde hinanden igen som band," fortæller forsanger og sangskriver Jesper Lidang.

I pausen dyrkede Lidang soloprojektet Hôn, der i 2015 udgav det rock-, hiphop- og r&b-inspirerede album "White Lion".

Efter halvandet år fandt gruppen sammen igen. Bandet mødtes i Tambourine Studios i Malmø, hvor de genfandt gnisten, og resultatet er albummet "Crush". Det er færdigindspillet i Sauna Studiet i København og produceret i samarbejde med Nis Bysted (Thulebasen, Choir of Young Believers, Iceage med flere). Mattias Glavå har mixet albummet, som Jesper Lidang beskriver som en blanding af medlemmernes kærlighed til både Fleetwood Mac og 80’erne, ”varmt, lækkert og vintage ad helvede til”.


ANNONCE