Nyhed

Guide: 11 essentielle album, du skal glæde dig til i september

GAFFA.dk - Alt om musik

Den danske sommer har bestemt ikke været noget at juble over i år, men nu hvor den første efterårsmåned står for døren, bliver vi heldigvis begunstiget med en masse nye musikudgivelser. Når vi bliver tvunget indendøre af kulde, grå skyer og sporadiske byger, hvorfor så ikke fylde øregangene med lyden af nogle af de bedste danske og udenlandske albums. 

LCD Soundsystem: American Dream, 1. september

LCD Soundsystem stoppede samarbejdet i 2011, men annoncerede sidste år, at der var nyt materiale på vej. Nu er ventetiden ovre, og albummet ”American Dream” udkommer den 1. september. Kan du slet ikke få nok af LCD Soundsystem, så har du muligheden for at opleve dem til tre kommende koncerter på Store Vega i København til september. Men du skal være hurtig, der er rift om billetterne. LCD Soundsystem udgav for nyligt en musikvideo til nummeret ”Tonite”, som en VR-oplevelse. De har derudover også udgivet en officiel video, i et gennemført 80’er-look, som er passende til sangen.

 

 


The Attic Sleepers: Transit, 1. september


"Transit", der udkommer 1. september, bliver det første fuldlængdealbum fra den danske duo, der tidligere på året sendte den drømmende albumforløber "Leopard" på gaden. Den 11. august var de klar med opfølgeren "Berlin" som er førstesinglen fra albummet og er inspireret af den tyske hovedstad, hvor de to flyttede til for nylig – hør den nedenfor.  

 


The National: Sleep Well Beast, 8. september

The National udsendte i går nummeret ”Day I Die” som er den nyeste single fra det kommende album ”Sleep Well Beast”, som udkommer den 8. september. Sangen er blevet udgivet sammen med en video, som er lavet af over 5000 fotografier fra en lydprøve. Hvor The National bevægede sig fra den melankolske postpunk over i et anderledes ambient lydunivers til Haven Festival i år, er de tilbage med deres traditionelle lyd. Lyt til den nye single nedenfor.

 


 

Tori Amos: Native Invader, 8. september

Den amerikanske sangerinde, sangskriver og pianist Tori Amos udgiver den 8. september sit 15. album "Native Invader" og tager i den forbindelse på turné, hvor hun også kommer forbi Danmark. "Native Invader" er Tori Amos' 15. album fra og med debuten "Little Earthquakes" fra 1992 og efterfølgeren til "Unrepentant Geraldines" fra 2014. Et udspil, som var Amos’ ottende album på Billboard Top 10. 1. singlen fra det nye album, "Cloud Riders", kan høres her.

 

 


Pede B: Sparring, 15. september


Det nye album bliver Pede B's niende og følger op på "Gin & Cocio" fra 2016, et album, som GAFFAs Peter T. Aagaard tildelte fire stjerner. Med "Sparring" vender Pede B tilbage og bekræfter sin lyst til konstant at være i udvikling. Han har håndplukket nogle af Danmarks bedste rappere, som han under hele processen har sparret med, med det formål at udvikle og forbedre sin rap både teknisk og lyrisk. Se videoen til nummeret "Energi" fra det kommende album her:

 


Savage Rose: Homeless, 15. september

Savage Rose er klar med deres 25. studiealbum "Homeless", som udkommer 15. september. Førsteinglens titel er "Woman" og er en hyldest til kvinden, og videoen dertil er fyldt med markante kvinder, blandt andre Mother Teresa og den burmesiske politiker Aung San Suu Kyi, samt klip fra Savage Roses koncert på Orange Scene på årets Roskilde Festival. En koncert, som GAFFA tildelte fem stjerner under overskriften "Fredsduen lettede over hjertegribende jubilæumskoncert". Se videoen her:


 

School of X: Faded. Dream., 15. september

Trommeslageren Rasmus Littauer, der nu springer ud som sanger med projektet School of X, udgiver sin debut-ep den 15. september. School of X udgav for et par uger siden singlen "Forever" sammen med en smuk og stemningsfyldt live-video fra hans koncert på dette års Roskilde Festivals Rising-scene. Se videoen her. 

 


Cold Specks: Fool's Paradise, 22. september


Cold Specks har tidligere delt singlen "Wild Card" og titelnummeret "Fool's Paradise" til det kommende album, hvor hun for første gang synger på somalisk. Du kan høre den nye single nedenfor. Nu er ventetiden snart forbi, da hele albummet udkommer den 22. september. I forbindelse med offentliggørelsen af sit kommende album har Cold Specks også annonceret spillesteder og datoer for hendes Fool's Paradise World Tour. En turné, der blandt andet bringer hende til Danmark, hvor hun giver to koncerter. Først i Aarhus den 12. oktober og dagen efter i København. Lyt til "Fool's Paradise" her:

 


The Killers: Wonderful Wonderful, 22. september

"Wonderful Wonderful" bliver opfølgeren til "Battle Born" fra 2012. I mellemtiden har sanger Brandon Flowers også udgivet sit andet soloalbum, "The Desired Effect", der kom i 2015. The Killers begejstrede vores anmelder, da de tidligere på sommeren spillede på Tinderbox. En koncert, der blev anmeldt til fem stjerner. Læs den her. Førstesinglen "The Man" fra det kommende album kan høres her:


 

Miley Cyrus: Younger Now, 29 september

Tidligere på måneden offentliggjorde Miley Cyrus, at hun er klar med et nyt album den 29. september. Tracklisten afslører, at de to singler ”Malibu” og ”Inspired” begge kommer med på det nye album, og at Cyrus' gudmor Dolly Parton desuden også optræder på albummet på nummeret ”Rainbowland”. Lyt til titelnummeret "Younger Now" nedenfor:

 


Bisse: 19.6.87, ukendt dato i september


Den anmelderroste sangskriver Bisse udgiver i september allerede sit sjette album, hvoraf det første blev udsendt i 2015. Albumtitlen refererer til sangens egen fødselsdato, og på den nye single "Legeaftale" genopliver han barndommens magiske legeaftaler med computerspil og tag-fat. Den barnlige glæde bliver også understreget af et kort sample fra ”Luftens Helte”, som kan høres hen mod slutningen af sangen. Lyt til Bisse her:

ANNONCE