Nyhed

Ny international musikfestival åbner i Aarhus

Roots&Hybrid slår dørene op til foråret

En ny Aarhus-festival ser dagens lys i weekenden 4.-6. maj, når arrangørerne bag festivalen "det turkise telt" i et samarbejde med Spot Festival slår dørene op for Roots&Hybrid 2017 i Ridehuset.

Roots- og Hybrid-aspekterne dækker ifølge arrangørerne over den musik, der "har rødder i et folk eller et steds traditionelle musik." Samtidig indebærer navnet også muligheden for at fusionere forskellige genrer for at vise, at musik ikke har en geografisk afgrænsning. En af målsætningerne er at blive Nordens største musikfestival for nutidig musik med rødder i forskellige dele af verden.

Roots&Hybrid afslører i dag første seks kunstnere på plakaten, nemlig de internationale kunstnere Omar Souleyman (Syrien, billedet) og BaBa Zula (Tyrkiet) og de danske navne The Kutimangoes, Balkan Basterds (ja, sådan staves det), AySay og Kalaha. Det endelige program vil favne 19 internationale og lokale bands.

Om festivalen siger Yasemin T. Mizrak, presseansvarlig hos det turkise telt:

”Roots&Hybrid er kulminationen på flere års forberedelse og erfaring med det turkise telt. Vi føler, at den danske musikscene fortjener en scene, hvor nichepræget og nytænkende musik bliver præsenteret i ambitiøse rammer og dermed bliver tilgængeligt for et langt bredere udsnit af befolkningen, end hvad man ellers ser. Vi er drevet af en mere total forståelse af koncertoplevelsen, hvor ikke blot musikken, men også rammerne – stemningen af varme, uhøjtidelighed og mangfoldighed – spiller en afgørende rolle.” 

Et af årets navne, Omar Souleyman, kunne i januar opleves til Aalborg-festivalen Northern Winter Beat på Skråen, hvor GAFFAs anmelder Brett Tootle uddelte fire stjerner og blandt andet skrev:

"Vestlig diskotekspumpebas kombineres med utallige arabiske melodi-linjer i det, der bliver en underholdende affære, hvor flertallet af os da også danser, som var det Jomfru Ane Gade i Mellemøsten. Festen trækkes dog lidt ned undervejs i de playback-faser, hvor frontmanden blot står og ser til grundet alle de manglende instrumenter på scenen. Men alt i alt bliver det den festlige afslutning på Northern Winter Beat 2017, som vi havde sat os op til, og det skal Souleyman have fire pæne diskoteksstjerner for." Læs hele anmeldelsen her.

 

Roots&Hybrid afvikles i Ridehuset sideløbende med Spot Festival den 4.-6. maj 2017.

Åbningstider: torsdag kl. 15–02, fredag kl. 15-03, lørdag kl. 11-03

I løbet af eftermiddagen er det gratis at besøge festivalen. Fra kl 19:00, hvor musikprogrammet for alvor går i gang, vil der være entré. Gæster med Spot-armbånd har fri adgang under hele festivalen.

Varm op med Omar Souleymans "Warni Warni":

 

ANNONCE