Nyhed

PJ Harvey giver intimkoncert i Randers

Den politisk engagerede og massivt anmelderroste sangerinde, sangskriver og musiker kommer til Danmark

PJ Harvey giver koncert på Værket i Randers 14. august, og koncerten bliver hendes eneste i Danmark i 2017. Billetsalget begynder 27. februar klokken 11.

Der er grund til at sætte forventningerne højt, da Harveys to sidste koncerter i Danmark, på Roskilde Festival 2016 og i Falconer Salen i oktober 2016 – hvor hun spillede to udsolgte aftener – begge fik de maksimale seks stjerner af GAFFAs respektive anmeldere. Om Falconer-koncerten skrev Frederik Kyhn blandt andet:

"Det runger ekstra hult, når vores egen kulturminister, Bertel Haarder i et samråd udtaler, at kunstnere er interessante igennem den kunst, de laver og ikke på grund af deres politiske tilhørsforhold. Hvis aftenens koncert ikke er en milepæl i musikkens uomtvistelige rolle som samfundskritisk mægler, er der ikke noget musik, der er. Når PJ Harvey brøler fra toppen af Olympen, skal vi lytte. Og det kan med al skråsikkerhed siges, at det gjorde samtlige tilhørere i Falconer Salen i aften." Læs hele anmeldelsen her.


Polly Jean Harvey begyndte sin musikalske karriere tilbage i 1988. Hun begyndte at spille saxofon og guitar som barn, men det var først, da hun mødte den musikalske altmuligmand John Parish, at hendes karriere tog fart. Sammen dannede de bandet Automatic Dlamini, som Harvey forlod til fordel for PJ Harvey Trio i 1991. Trioen levede frem til 1993 og var afsættet til Harveys solokarriere, der for alvor tog fart i 1995 med produceren Flood (U2, Nine Inch Nails, Depeche Mode med flere) ved roret på albummet ”To Bring You My Love”.

PJ Harvey er kendt for at have nogle stærke politiske budskaber i sin musik. Albummet ”Let England Shake” fra 2011 gjorde sig bemærket på grund af tekster om en nation i forfald. På 2016-albummet ”The Hope Six Demolition Project” skuer PJ Harvey ud mod resten af verden. Pladen er blevet til under ture til Afghanistan, Kosovo og Washington D.C. og er skabt i forbindelse med et kunstprojekt i London. "Med 'The Hope Six Demolition Project' lykkes det til fulde at forene kunstprojektet med rocksangens DNA," skrev anmelder Jan Opstrup Poulsen og kvitterede med fem stjerner.

Som den eneste artist i verden har Harvey to gange modtaget den prestigefyldte engelske Mercury Music Prize, for henholdsvis albummet "Stories from the City, Stories from the Sea" (udgivet i 2000) og "Let England Shake" (udgivet i 2011).

Musikchef: En af de stærkeste bookinger


”Der er ingen grund til at lægge fingre imellem – vi er ovenud begejstrede for at kunne præsentere en så fremragende kunstner som PJ Harvey i Store Sal. Det er objektivt set en af Værkets stærkeste bookinger nogensinde og endda i et intimt format – koncerten bliver indendørs, siddende i vores
1.000-pladsers sal. Her får folk en tæt oplevelse med en sangerinde, som er kendt for at suge publikum helt ind i sit særegne univers med et karismatisk scenenærvær”, siger Mikael Qvist Rørsted, musik- og teaterchef på Værket i Randers.

Værket i Randers har gennem årene præsenteret en lang række verdensnavne i Store Sal, hvor der er 1.000 pladser – dog ofte lidt ældre kunstnere end PJ Harvey, om end nogenlunde jævnaldrende navne som Rufus Wainwright og Nick Caves Grinderman også har spillet her. I 2016 gav Van Morrison og Brian Wilson også koncert på Værket, og går vi længere tilbage finder vi kunstnere som Crosby & Nash, Randy Newman, Tom Jones, Ringo Starr, The Faces, Simply Red, Kraftwerk (udenfor på parkeringspladsen) med flere, og i juni lægger Kris Kristofferson vejen forbi.

Varm op med "The Wheel" fra "The Hope Demolition Project":

 

ANNONCE