Nyhed

Fem ”chill factor”-øjeblikke fra Linkin Parks hyldestkoncert

GAFFA.dk - Alt om musik

Linkin Park-medlemmernes stjernespækkede mindekoncert for afdøde Chester Bennington var ”en hyldest til livet”. Koncerten fandt sted i fredags, den 27. oktober, og blev streamet live. Den kan nu ses i fuld længde på YouTube, og GAFFA har fremhævet koncertens fem største øjeblikke.

Mere end 17.000 mennesker var mødt op til en enestående mindekoncert for Chester Bennington i den ikoniske arena Hollywood Bowl. Det blev en næsten tre timer lang koncert med ”Linkin Park & Friends”, der nu tre dage efter stadig rammer lige i hjertekulen.

I fredags var første gang, de efterladte bandmedlemmer var samlet på scenen, efter forsanger Chester Bennington på tragisk vist tog sit eget liv den 20. juli i år, kun 41 år gammel. Benningtons venner og bandmedlemmer havde skabt et program med massevis af spændende gæsteoptrædener, der fortolkede bandets musik. Stemningen svingede lige fra en helt intim sang-og-klaver-performance til hoppende rockmusikere, livsbekræftende filmklip med Bennington og et 17.000-personers syngende publikum i et stjernehav af knæklys.


LÆS OGSÅ: Se Linkin Parks carpool karaoke med Chester Bennington 

Det var blandt andre gæstestjerner som Blink-182, Alanis Morissette, Avenged Sevenfold, medlemmer af No Doubt, Deryck Whibley fra Sum 41, Jonathan Davis fra Korn, System of a Down, Machine Gun Kelly, Kiiara, Zedd og Yellowcard, der optrådte sammen med Linkin Park-drengene.

Aftenens røde tråd var gruppens rapper og bandleder Mike Shinoda, der befandt sig i front og guidede, fortalte, spillede og introducerede kunstnere aftenen igennem. Han indledte koncerten med ordene ”Jeg har ingen ord. Det tror jeg ikke, nogen af os har”.


Se hele koncerten her:

Artiklen fortsætter efter videoen


En sådan aften byder på indtil flere følelsesmæssige højdepunkter. Ganske vist var de mange gæstestjerner helt bestemt en ”chill factor”. Men nogle oplevelser kom alligevel længere ind under huden – og hvis du ikke har fået set hele koncerten, er her en guide til de fem øjeblikke, du er nødt til at se (i kronologisk rækkefølge):

1) Ét mikrofonstativ – 17.000 stemmer

Meget tidligt i koncerten blev der stille på scenen. I et enkelt spotlight fremtonede et mikrofonstativ draperet med blomster. Og herefter istemte hele publikum omkvædet til ”Numb”.


Det kan findes cirka 25 minutter og 30 sekunder inde i koncertvideoen.

2) ”One More Light” med tusindvis af lys

Sangen ”One More Light” har opnået en ikonisk status for bandet efter Chesters død. Sangen handler om at miste og er for nyligt udkommet med en ny musikvideo, fordi den i sagens natur er blevet en meddelelse til alle Chesters efterladte fans, venner, kollegaer og familie. Nummeret blev fremført af Brad Delson på guitar og Shinoda på sang og klaver. Teksten lyder ”Who cares if one more light goes out in the sky of a million stars”, og publikum kvitterede med en sand stjernehimmel af knæklys og lysende smartphones.


Sangen kan opleves cirka 1 time og 28 minutter inde i koncertvideoen.

3) Shinodas egen hyldestsang til Chester

Lige efter ”One More Light” kom koncertens tredje gåsehudsgivende øjeblik. Shinoda blev stående ved klaveret og fortalte, hvordan han i lang tid efter nyheden om Chesters død stadig ikke troede det. Det eneste, der gav mening for ham, var at spille musik. Og cirka otte dage efter Chesters selvmord komponerede Shinoda en sang, som her blev opført for første gang. Sangen hedder ”Looking For An Answer” og blev fremført kun med sang og klaver i åndeløs stilhed foran det store publikum.


”Looking For An Answer” kan findes cirka 1 time og 33 minutter inde i koncertvideoen.

4) ”In The End” blev overtaget af publikum

Da bandet fremførte hittet ”In The End”, tog publikum stærkt over på vokalfronten. Shinoda indledte med kommentaren ”You guys know what part to sing, right?” – og dét vidste publikum. Hvad der startede ud som en duetlignende rap/sang mellem publikum og Shinoda, endte med en totalt publikumdomineret sang til Shinodas synlige forbavselse.


”In The End” kan opleves cirka 2 timer og 29 minutter inde i koncertvideoen.

5) Chesters enkes rørende takketale

Chester Benningtons enke, Talinda, holdt en tale til publikum om, hvor stolt Chester ville have været, og om, at vi må, kan og skal hjælpe hinanden, tage psykiske sygdomme alvorligt og tale ud om depression. Hun løftede i den sammenhæng sløret for et projekt, der skal gøre netop dét. Talen kan høres cirka 2 timer og 35 minutter inde i koncertvideoen. Hun sluttede med en udtalelse, der via hashtags på sociale medier nærmest er blevet et kampråb i kølvandet på Chesters død:


”Fuck depression – Let’s make Chester proud!”

ANNONCE