Nyhed

Søren Huss udløser tårer endnu en gang

GAFFA.dk - Alt om musik

I gårsdagens Toppen af Poppen blev Søren Huss endnu en gang katalysator for en tåre eller to. Det var således en rørt musikerforsamling bestående af Dorthe Gerlach, Karl William, Caroline Henderson, Michael Falch og Burhan G, der tog imod Huss’ version af Hush-sangerindens nummer “Ingers ting”.  

“Ingers ting blev til ingenting,” lyder en bærende linje i teksten, som handler om Dorthes første møde med døden og den voldsomme oplevelse, det er at rydde op i et dødsbo.

“På en måde var jeg jo nået ret langt i livet, før jeg sådan rigtig skulle forholde mig til døden. I 2010 døde min mand, Michaels (den anden halvdel af duoen Hush, red.) tante Inger, og vi var de nærmeste til at rydde op i hendes dødsbo, siger Dorthe Gerlach til TV 2 og fortsætter: “Inger var aldrig blevet gift eller havde fået børn, og hun boede stadig i sine forældres lejlighed, da hun døde som 86-årig. Så det var ikke bare Ingers ting, men også hendes forældres ting. Og hun smed aldrig noget ud. Flere af skabene så ud som om, de ikke havde været åbnet i årevis.”


“Ingers ting” passede da også til Søren Huss som fod i hose. Med både mandolin, solide guitartoner og en evig evne til at skabe melankoli selv i dur-akkorder minder lydbilledet en smule om hans svimlende nummer "Et Hav af Udstrakte Hænder".

Artiklen fortsætter nedenunder. 


 

Som Dorthe selv beretter om "Ingers Ting: “Det slog mig, at der nu ikke længere var nogen tilbage på Jorden, som kunne huske Inger fra den tid”.

Måske kan musikken alligevel skabe et kærkomment eftermæle for Inger. Søren Huss sluttede således sin optræden af med at berette, at han ønsker at tage sin fortolkning af “Ingers ting” med sig videre.


Lyt til Søren Huss' fortolkning lige her

Lyt til originalen af Dorthe Gerlach og Michael Hartmann herunder. 


ANNONCE