Nyhed

Derfor takker Highasakite nej til 900.000 kroner i offentlig støtte

GAFFA.dk – Alt om musik

Highasakite-Ingrids graviditet samt indtægter langt over budgettet er angiveligt grundene til, at bandet vælger at tilbageføre støtte til det norske Kulturråd.

Det skrev avisen VG i tirsdags. Det norske band udgav kun én single i 2017, men var også særdeles aktive på turnéfronten. Bandet fik ifølge avisen 900.000 kroner i støtte fra Norsk Kulturråd efter en ansøgning i efteråret 2016. Dette beløber sig til 300.000 kroner for hvert af årene 2017, 2018 og 2019.

Beløbet har de nu valgt at returnere med begrundelsen, at sidste år var betydeligt bedre økonomisk end budgeteret i ansøgningen.


Highasakite-manager Glenn Larsen udtaler til avisen, at vokalist Ingrid Helene Håviks graviditet også er grunden til, at bandet takker nej til den offentlige støtte, som var beregnet i indeværende og næste år:

"Eftersom at Ingrid Helene Håvik venter barn i juni, så siger det sig selv, at den ambitiøse turnévirksomhed, der blev lagt op til udlandet i 2018 og 2019, har ændret sig markant. Det var blandt andet dette, vi fik støtte til. Highasakite har derfor sagt fra over for støtten for 2018 og 2019.

LÆS OGSÅ: Samlivshyggens storhed


Artiklen fortsætter under videoen.

I det sidste år har der været skrevet meget i den norske presse om en opløsningsafstemning internt i Highasakite.På de sidste to albums bestod bandet af keyboardspiller Marte Eberson, guitarist Kristoffer Lo, Øystein Skar på synth og trommeslager Trond Bersu – ud over frontfigur Håvik.


LÆS OGSÅ: Højtflyvende hamskifte

Rygterne opstod først efter, at Ingrid Helene Håvik havde taget patent på bandnavnet. I midten af oktober kom der dog en klage over godkendelsen af patentstyrelsen fra de tre medlemmer Marte Eberson, Kristoffer Lo og Øystein Skar, som nu er ude af bandet.

Striden om bandnavnet er blevet omtalt som bittert. Ifølge de tre bandmedlemmers repræsentanter blev Håviks patentregistrering foretaget "i strid med god forretningspraksis".


ANNONCE