Nyhed

Kippenberger fra The Lava er klar med anden solosingle

GAFFA.dk - alt om musik

Den tidligere forsanger for det esbjergensiske The Floor is Made of Lava, Tobias Kippenberger, er klar med anden single fra sit første soloprojekt. 

"Mit liv er en fest" følger herved op på førstesinglen "Op og Ned i Showbiz", der blev skudt ud sidste efterår. 

Hvor førstesinglen gik rent igennem med sit budskab, er det lyriske bevidst mere mudret til på dette nummer. Som Kippenberger selv udtaler om sangens statur: ”Det danske sprog kan godt føles lidt firkantet. Men dialekter er sprogets måde at synge på, så jeg har forsøgt at få min jyske udtale med i teksterne. Som en slags Sivas for bonderøve.”

Der er dog ikke meget Sivas over den nye single. "Mit Liv er en fest" svajer sig labert af sted i et schwung, der bedst kan beskrives som en tempereret rocket Allan Olsen med mere end en snert af jysk sexappeal. 

Man skal dog ikke tage fejl af det underliggende vemod i det ironisk skrålede "Mit liv er en fest / som ubuden gæst". Kippenberger siger selv om temaet: 

”Jeg har levet et fantastisk privilegeret liv så vidt. Krænget hjertet ud for et hav af mennesker, savet mig midt over i hver en afkrog af kongeriget, vinterbadet på svampe i den svenske ødemark. Men uanset hvor meget benzin jeg hælder på bålet, så opsluges det af et lillebitte sort hul indeni, som aldrig helt kan fyldes ud. ’Mit liv er en fest’ er min måde at se dybet i øjnene på, og måske gøre hullet en lille smule mindre.”

The Floor is Made of Lava nåede med Kippenberger i spidsen at pryde den danske rockscene i flot figur i fem år med tre studiealbum på CV'et. Nu er tiden inde til at prøve sig af solo, og med de første toner aner man, at de fineste overflader fra tidligere tiders udspil har fået sig nogle stilistiske ridser i lakken.

Tobias Kippenberger er desuden at finde på årets program på blandt andet Spot og Roskilde Festival. 

Lyt til "Mit Liv er en Fest" her:

 

ANNONCE