Nyhed

Charlotte Gainsbourg vender tilbage til Danmark

GAFFA.dk – alt om musik

Det er blot én måned siden, at Dannmark sidst havde besøg af den fransk-britiske sangerinde og multitalent Charlotte Gainsbourg under Roskilde Festival – nu vender hun atter tilbage.  

Den 13. december gæster Gainsbourg Store Vega, med sit anmelderroste album Rest i ryggen.

Fem flotte og store stjerner fik Gainsbourgs femte album fra GAFFAs anmelder Simon Heggum. Et stærkt, sorgbearbejdende værk, der er blevet til i kølvandet på halvsøsteren Kate Berrys selvmord, og som har høstet lovprisninger verden over. Trods det noget tunge emne for albummet er musikken præget af dansabel og funky fransk elektro-house. 

LÆS OGSÅ: Dansabel sorgbearbejdelse fra den franske muse

To stjerner mindre fik stjernen, da hun spillede på årets Roskilde Festival. Anmelderen skrev således om koncerten: "Alle numre er fremført i sorgløse, moderne disco-arrangementer, med millimeterpræcis bas og lækre detaljer. Koncerten ender som et pænt billede på det, hun kan bedst og ikke mere."

Den 47-årige Charlotte Gainsbourg er født ind i showbiz af forældrene Jane Birkin og Serge Gainsbourg, som begge er musikere, og som blot 15-årig udgav Charlotte Gainsbourg sit første album sammen med faderen. Herefter skulle der gå 20 år, inden Gainsbourg udgav efterfølgeren 5:55 i 2006. Sangtalentet er ikke det eneste, Gainsbourg besidder. Hun er blandt andet kendt for sit skuespil i Lars von Triers film Antichrist, Melancholia og Nymphomaniac samt en lang række af franske film. 

LÆS OGSÅ: Hvem skar i osten?

Billetsalget starter fredag den 9. august kl.10 

Varm op til koncerten i Store Vega med nummeret "Rest". 

ANNONCE