Nyhed

Pantera-trommeslagers dødsårsag er bekræftet

GAFFA.dk

En retsmedicinsk rapport har netop fastslået, at en hjertesygdom var årsag til Pantera-trommeslagerens tidlige død. 

Da amerikanske Vinnie Paul, født Vincent Abbott, den 22. juni blev fundet død i sit hjem i Las Vegas i en alder af bare 54 år, opstod der hurtigt flere teorier om dennes pludselige død. Rolling Stone beretter, at myndighederne mente, at Pauls død var ”medicinsk affødt”, mens det oprindeligt blev rapporteret, at et hjerteanfald skulle stå bag.

Clark County Coroner’s Office kan nu bekræfte, at Pauls død var et resultat af naturlige årsager. Paul led nemlig af en sygdom i hjertemusklen ved navn dilateret kardiomyopati samt en alvorlig koronararteriesygdom, der altså endte med at koste ham livet.


LÆS OGSÅ: Legendarisk metal-trommeslager er død

Paul var bedst kendt for sit arbejde bag trommerne i heavy-metal-bandsene Pantera og Hellyeah, hvoraf han i sidstnævnte endnu var aktiv i tiden op til sin død.

Trommeslageren havde opnået stor popularitet igennem sin karriere, og hans død lod sig da heller ikke gå ubemærket hen. Ligesom Paul i dagene efter sin død blev hyldet af heavy metal-samfundet, flød det med kondolencer og hilsener på diverse sociale medier fra fans, familie, venner og samarbejdspartnere, dybt berørte af tragedien.


LÆS OGSÅ: Pantera-legenden begraves akkurat som sin bror

Hellyeah-guitarist Tom Maxwell skrev dagen derpå et opslag på bandets facebookside, der udtrykte deres sorg over tabet af bandmedlemmet. Her refererede Maxwell ligeledes til Pauls bror og Pantera-guitarist ”Dimebag” Darell Abbott, der i 2004 blev skuddræbt af en psykisk forstyrret fan under en koncert:

”Knuste hjerter og i chok. Jeg kæmper for at skrive dette, men vi vil gerne takke jer alle for jeres venlige ord og støtte i denne tragiske tid. Vi har ikke meget information at give jer, andet end at Vinnie nu er med ”Dimebag”, og de er sammen et bedre sted.”


Den 30. juni blev Paul begravet under samme sten som sin bror.

LÆS OGSÅ: Phil Anselmo: Zakk Wylde kan ikke udfylde Dimebags sko

ANNONCE